2015.03.25. 16:05:40 10198 380

Végérvényesen tönkre teheti bőröd a sminkben alvás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy jól sikerült parti vagy vendégség után nem mindig van ereje az ember lányának lemosni a festéket és az alapozót az arcáról. Azt gondoltad, hogy ez így rendben van? Tévedsz! A szakértők szerint jobban teszed, ha egy kicsit megerőlteted magad ezzel kapcsolatban!

Smink lemosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Smink lemosás

Hogy miért ennyire fontos, hogy lemosd magadról a sminket lefekvés előtt? A válasz dióhéjban: visszafordíthatatlan károsodást okozhat a bőrnek.

Bővebb választ Dr. James C. Marotta plasztikai sebész és bőrápolási szakértő adott a goodhousekeeping.com-nak:

A bőr éjszaka regenerálódik, alvás közben. A smink elzárhatja a pórusokat, így a bőr nem tud lélegezni. Ennek következtében kipirosodhat, kiszáradhat, pattanásos és mitesszeres lehet és még a ráncok is elmélyülhetnek. Ez nem minden. Ha sminkben alszol, sokkal jobban kiteszed magad a szabad gyökök támadásának, ami a bőr kollagén termelését is megzavarhatja, és gyorsabban fog öregedni a bőröd.

Te csak szempillaspirált szoktál használni? Azt is el kell távolítani, mivel a festék gyulladást, irritációt és fertőzést okozhat a szem körül. Ez senkinek sem hiányzik. Vigyázz a látásodra!

Gyors tipp sminkeltávolításhoz

Ha eszeveszett fáradt vagy és semmi erőd egy teljes sminklemosásra, legalább egy nedves törlőkendővel távolítsd el a makeup nagy részét. Ha sűrűn előfordulna ilyesmi, akkor a törlőkendőt akár az ágyad mellett is tarthatod. Jobb mint teljes harci díszben aludni.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...