2014.06.08. 09:00:00 4312 25

Védtelen óriások - Június 8. Óceánok világnapja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kisgyermekként azt hittük, az óriások félelmetesek, veszélyesek és legyőzhetetlenek. „Nagygyerekként” úgy véljük, óriások nincsenek is. Felnőttként már tudjuk, hogy óriások igenis léteznek, de nem félelmetesek, inkább lenyűgözőek. Nem is annyira veszélyesek, inkább felfedezetlenek, kicsit kiismerhetetlenek. És sajnos, nem mindig legyőzhetetlenek. Sőt, nagyon is védtelenek. Főleg, ha mi, emberek az életükre törünk.

Óceán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Óceán

Kontinenseket kötnek össze, több ezer, ismert és még felfedezésre váró fajnak adnak otthont, minden második lélegzetvételünket nekik köszönhetjük.

„Óceánok. Az én óceánom. A Mi óceánunk. Mindenki óceánja.”

De mégis hagyjuk, hogy a globális felmelegedés, az olaj- és egyéb szennyezések, túlhalászat tönkretegyék. A víz fokozatos felmelegedésével veszélybe kerül növény- és élővilága, hiszen egyes fajok nem képesek alkalmazkodni a megváltozott életkörülményekhez, így számuk csökken, vagy ami még rosszabb, ki is halnak. Minden apró moszat, élőlény, vagy vízlakó óriás befolyással van a biológiai egyensúlyra, és ha az felborul, annak végzetes következményei lehetnek a Föld összes lakójának, köztük az ember életére is.

Pedig tehetnénk ellene, én, mi, mindenki.

Június 8. minden évben az Óceánok világnapja. A mai nappal a fent írt veszélyekre, illetve az óceánok, tengerek fontosságára, szépségére hívják fel a figyelmet. Nos, utóbbiról beszéljenek a képek:

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...