2015.06.21. 08:09:46 10360 330

Vásárolni kánikulában is kell! – Tippek "fagyos" termékekhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizony, az Élet megy tovább, még ha az évszakok és a hőmérséklet folyamatosan változik is. Ha a hőmérő higanyszála már-már a végtelenségig kúszik felfelé, a kis- vagy nagybevásárlást akkor is meg kell ejtenünk. Ám a hőségben nem árt jobban odafigyelni, pláne, ha hűtött, fagyasztott árut is vásárolunk.

Fagyasztott ételek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyasztott ételek

Fontos, hogy a fagyasztóból kivett termék hamar a mi hűtőnkbe, fagyasztónkba kerüljön. Ha a fagyos állapot „meggyengül”, arra könnyen ráfázhatunk.

Hagyd a végére, de kezdd vele

Egyébként is, de ilyenkor nyáron még lényegesebb, hogy a vásárlás végén, szinte a kassza előtti utolsó pillanatokban kerüljön a kosaradba a fagyasztott termék. Otthon pedig szinte az első legyen, hogy kipakolod a bevásárlószatyrodat, élén a „jeges” áruval. Dugd őket gyorsan a hűtőbe vagy a fagyasztóba!

Ellenőrizd

Elvileg a gyártótól indulva, a szállítón és a kereskedőn át, egészen a boltok hűtött polcaiig, illetve a Te hűtődig, fagyasztódig a fagyasztott termékeknek ugyanolyan „rideg” állapotban kell maradniuk. Ám sajnos, megesik, hogy a „lánc” megszakad valahol. Ezt kétféle módon is ellenőrizheted:

  • Fontos, hogy ne legyenek „csomók” a csomagban, például bogyós gyümölcsök, cukorborsó esetén, hanem egyenként legyenek átfagyva a szemek. Ha „csomócskákat” találunk, az annak a jele, hogy az áru egyszer már félig, vagy teljesen felolvadt.

  • Nyomás hatására pattogó hangok jönnek a csomagolásból, mely a jégkristályoktól származhat.

El a kezekkel!

Ha az áru valamely állomáson akár csak egy kicsit is felolvadt, akkor baktériumok és veszélyes mikroorganizmusok szaporodhattak el az élelmiszerben, melyek betegségeket okozhatnak. El a kezekkel ezektől a termékektől!

Forrás: barcoo.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.