2015.07.21. 15:30:13 7516 188

Vásárlás az outletben – készülj fel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az outlet központokban, illetve boltokban rendkívüli árakon foghatunk ki márkás dolgokat. Népszerűségük egyre csak növekszik, ennek köszönhetően ma már számos márka nyitott outlet boltokat, melyeknek eredeti funkciója a szezonon kívüli ruhák és a raktáron maradt többlet kiárusítása volt.

Vásárlás, outlet, akciók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vásárlás, outlet, akciók

Ma már nem feltétlenül csak ezeket a holmikat találhatjuk meg egy-egy outletben, sőt az outlet központokban sima márkaboltok is nyílnak, amelyek egyáltalán nem outlet árakkal dolgoznak. A dolognak marketing és sales szaga van. A gyártók és forgalmazók felismerték, hogy az emberek szeretnek outletekbe járni, mivel ott általában jó minőségű terméket vásárolhatnak kedvezményes áron.

Néhány márka ma már több outlet boltot nyit, mint rendes retailt. Ennek a hátulütője, hogy elkezdtek olyan termékeket is forgalmazni, amiket direkt az outlet boltokba gyártanak. Ezek általában silányabb minőségű alapdarabok, így soha ne csak a márkanevet nézzük, hanem a minőséget is.

Hogyan ellenőrizzük a minőséget?

Nézzük meg, hogyan dolgozták el az anyagot. Ellenőrizzük a varrást, kicsit meg is nyújtogathatjuk, hogy mennyire tűnik strapabírónak, nem fog-e eldeformálódni az első mosásnál. Ellenőrizd, hogy nem szálhibás-e, és hogy úgy általában kellemes tapintású, jó minőségű-e az anyag, vagy inkább olcsó műanyag vacaknak tűnik. A cipzárt és a gombokat is ellenőrizd!

A cipőknél is nézd meg alaposan a varrást, illetve a ragasztást, a cipzárt, a tépőzárat stb. Legyen kényelmes, ne nyomja a lábfejed. A bőrcipők tágulnak, így ha csak a kis lábujjadat nyomja, azzal nem lesz gond. De ha elöl, hátul és mindenütt, akkor ne vedd meg csak az ára miatt. A szépségért nem kell ennyit szenvedni, és főleg nem ennyi pénzt kidobni. :)

Ne menj hobbiból az outletbe!

Nagyon rossz ötlet, hogy szórakozásból, puszta kedvtelésből tölts el egy délutánt egy outlet központban. Súlyos következményekkel járhat a pénztárcádra nézve. Menj akkor, amikor szükséged van valamire, vagy ha ajándékot kell vásárolnod, vagy a gyerekeket kell felruházni az iskolakezdésre. Legyen nagyjából egy terved, hogy milyen dolgokat szeretnél vásárolni, tudd, mi az, amire egyáltalán nincs szükséged. Ne engedd, hogy elvarázsoljanak a százalékok, mert egy csomó kacattal térhetsz haza.

Próbáld fel!

Mindenképpen próbáld fel a kiválasztott ruhát, hiszen az outletek általában a városon kívül vannak, és nem járunk arrafelé mindennap, ergo a csere körülményes lehet. A próbát tehát nem úszod meg... Csak akkor vedd meg az adott holmit, ha tényleg tökéletesen áll rajtad, máskülönben a szekrény hátuljában fogja végezni. Apropó: csere. Mindenképpen érdeklődj arról, hogy mennyi ideig vállalják a termékek cseréjét, illetve mennyi jótállás van rajtuk.

Menjetek többen!

Egy csomó helyen többet olcsóbban adnak, nem ritka az 1-et fizet kettőt (vagy hármat) vihet akció sem. Ha többen vagytok, jól kitudjátok használni ezeket a csoportos kedvezményeket.

Kezdd az üzlet hátsó részében!

Mindig a leghátsó soroknál kezdd, odadugják a legnagyobb kedvezményeket! Nem fogják az új kollekció elé tolni a legjobb akciókat, hanem hátra kell menni értük, hiszen a cél, hogy mindent láss, csábulj el. De Te csak azért is állj ellen a kísértésnek. :)

Megvennéd teljes áron is?

Csak azért ne vegyél meg semmit, mert most 30% kedvezménnyel lehet megvásárolni. Gondold át, hogy tényleg szükséged van-e rá, mennyire illeszkedik a többi ruhadarabhoz, ami otthon vár, illetve, hogy teljes áron is megvásárolnád-e. Ha igen, akkor szabad a pálya, örülj a prédának. Ha nem, akkor menj tovább, lesz jobb is!

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...