2015.12.12. 10:59:36 29506 276

Van, aki édesen szereti! – Karamellizált hagyma receptek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába egészséges, hiába finom, hiába csal néha a szemünkbe könnyeket, hiába kölcsönöz összetéveszthetetlen zamatot rengetek ételünknek, nem mindenki képes megbarátkozni a kissé szúrós, esetleg csípős ízével. Ha szereted, de „tompítanád” a hagyma „szúrósságát”, mindenképp próbáld ki a következő recepteket.

Karamellizált hagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karamellizált hagyma

Persze, azt még nem is említettük, hogy e sokoldalú zöldség nem csak a konyhában, hanem a házi patikánkban is megállja a helyét, hiszen jótékony hatással van egészségünkre is. Támogatja a testünket a rák elleni harcban, csökkenti a cukorbetegség kialakulását, felveszi a kesztyűt a gyulladásokkal szemben, illetve jó hatással van a vérünkre is.

Ha az ízét nem szívleled, de szeretnéd „kihasználni” a hagyma jótékony hatását, variálj az elkészítési módján. Mondjuk karamellizáld! Színében és ízében is új dolog vár Rád!

Egyszerű sült karamellizált alma

Ami kell hozzá:

-1 kg fehér hagyma

-2 evőkanál olívaolaj

-2 teáskanál cukor

-3 evőkanál margarin

-só, bors

Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd tedd bele a margarint és várd meg, míg felolvad. Néhány percen belül a két zsiradék szépen összekeverik.

A fehér hagymát pucoljuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre. Ezután a zöldség mehet a serpenyőbe, amihez hozzáadunk negyed teáskanál sót és borsot. Kb. 5 perc alatt a hagyma meglágyul, ezután meghintjük cukorral. Nagyjából negyed óráig sütjük, mialatt folyamatosan kevergetjük. Akkor van kész, ha a hagyma színe halvány barna és „állaga” finom lágy lesz.

Édes, sült, karamellizált hagyma

Ezt szerezd be hozzá:

-1 kg hagyma

-4 teáskanál olívaolaj

-2 teáskanál cherry

-3 teáskanál cukor

-só, bors

Így készítheted el:

A hagymát szeld vékony szeletekre. Az olajat melegítsd fel közepes lángon egy nagyobb méretű serpenyőben, amibe mehet is bele a hagyma. Ha megvan, szórd meg cukorral, majd negyed teáskanál sóval és cukorral. A hagymát csak addig szabad melegíteni, amíg az lassan meg nem puhul. Vigyázz, nehogy odaégesd! Ezután mehet hozzá a cherry, ezzel süssük kb. 15 percig, amíg szép barna színe nem lesz.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...