2015.05.21. 16:02:25 9215 243

Valóban boldogtalanok a lottónyertesek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fél ország lottóőrületben ég. Ha ezen a héten sem nyeri meg senki az ötöslottót, akkor jövő héten már rekord nyereményért lehet játszani, persze a mostani megnyerhető összeg sem piskóta. A mondás az igaz, vagy azért ennyi pénz már boldogíthat?

Lottózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lottózás

„Az 5 találatos várható főnyereménye a 2015. 21. játékhéten: 4 800 millió Ft!” - olvashatjuk a Szerencsejáték ZRT. honlapján. Ez rengeteg pénz. Ám az eddigi lottóötös históriák tanulsága szerint nem minden nyertes olyan boldog.

Van olyan lottónyertes, akit kiraboltak és rejtélyes körülmények között halt meg az unokája. Van, akitől azt követelték, hogy ossza szét a pénzét, és van olyan is, aki két év alatt mindet elherdálta, majd öngyilkos lett, és persze itt van a győri hajléktalan álomsztorija, aki kávéházat nyitott.

A váratlanul ölbe pottyant gazdagságnak csupán pár hónapig tudnak örülni a lottó nyertesek a pszichológusok szerint, amint az megszokottá válik, már cseppet sem nevezhető olyan euforikusnak az állapotuk. Miért?

A lottónyereménytől nem lesz más a személyiség, és ugyanazok az emberek fogják körül venni őket, mint addig is. Vagy rosszabb esetben nem bíznak még a családtagjaikban és barátaikban sem. Szorongás, depresszió és aggódás lehet úrrá rajtuk, ha nem tudják elviselni a hirtelen nyereménnyel járó terheket. (Magyarországon a lottónyertesek általában bizalmatlanok és titkolják kilétüket, így ez a forgatókönyv nagyon valószínű.)

"El tudjuk képzelni, ahogy egy lottóötös-nyertes horgolgat?"

Ha úgy gondolják, hogy már dolgozniuk sem kell és bármit megvehetnek, akkor a hétköznapi örömök sem fognak olyan jelentőséggel bírni, mint eddig. A munka, mint az önmegvalósítás egyik formája kiesik, maradnak a hobbik. De el tudjuk képzelni, ahogy egy lottóötös-nyertes horgolgatni fog? Sokkal inkább utazgat majd, vagy talál magának drága hobbikat és célokat, ami könnyen a nyeremény elherdálásához vezethet.

Lehet, hogy a jelenlegi anyagi problémáikat megoldja a nagy nyeremény, de az élethez való viszonyt nem fogja megváltoztatni, és hosszú távon éppen ugyanúgy fogja érezni magát a lottónyertes, mint annak előtte, sőt, lehet, hogy még rosszabbul is.

Pénzügyi intelligenciájuk, tudásuk általában hiányos, így a hirtelen jött vagyont nem képesek jól beosztani és befektetni. A nyereménypénzek elveszítéséről már egy korábbi cikkünkben is írtunk, erről itt olvashatsz.

Persze nem mindenkire igaz a felvázolt negatív kép. Akik egyébként is elégedettek a kapcsolataikkal és a családjukkal, valamint megfelelő intelligenciával rendelkeznek ahhoz, hogy tudják kezelni a hirtelen jött vagyonnal járó felelősséget, azoknak tényleg van esélyük a felemelkedésre, életszínvonaluk javítására. Hogy összességében boldogabbak lesznek-e, mint amilyenek a nyeremény nélkül lettek volna, erre nem merünk mérget venni. De azért váltanánk pár szót azzal a hajléktalanból lett kávézóssal is...

Forrás: forbes.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...