2015.08.20. 15:00:13 8014 174

Utazol a hosszú hétvégén? Ezzel navigálj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerencsére most éppen csökken a benzin és a gázolaj ára, szinte naponta jelennek meg a hírek, hogy pár nap múlva hány forinttal olcsóbban tankolhatunk. Emiatt talán még könnyebben indulunk útnak a hosszú hétvégén - tegyük is. Megkerestük a legjobb alkalmazásokat a navigációhoz.

Navigáció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Navigáció

HERE

Rögtön győztest is hirdethetünk. A Nokia HERE navigációja elérhető iOS, Android és Windows Phone platformokon, ráadásul ingyen! Kell ettől több? Csak mert van. Bármelyik ország térképét ingyenesen letölthetjük, használható teljesen offline (netkapcsolat nélkül), képes hangos navigációra, mindent tud, amit egy ilyen alkalmazástól elvárhatunk. Egyetlen hátrányának az útvonalak kiválasztását hozhatjuk fel, minden esetben nézzük meg, merre tervez, esetenként alsóbbrendű, rossz minőségű utakra is elküld.

iGO

10 éves évfordulójára ingyenesen letölthető volt - és ami felkerül az internetre, az ott is marad. :) Egy perces Google-kereséssel találhatunk letölthető verziókat. A kalózverziókat nem javasoljuk.

Előnye: a legösszetettebb navigáció talán, a cég egy néhány fős garázscégből az autóipar egyik legfontosabb beszállítójává nőtte ki magát a navigációs alkalmazásával: nem véletlenül. Választhatunk az útvonalak közül, beállíthatunk jármű típusokat, és nagyon kényelmes használni. Szintén működik netkapcsolat nélkül.

Google Maps

Ez talán a folyamatosan legfrissebb, és nagy előnye, hogy nem csak címet, hanem pl. hotelt is kereshetünk, a címe is meglesz (hiszen integrált a Google keresővel). Negatívuma, hogy csak adatkapcsolattal használható. Bár van lehetőségünk egy-egy térkép-részlet vagy útvonal letöltésére, egy több napos külföldi úthoz nem feltétlenül javasoljuk.

TomTom, Sygic, és a többiek

Szinte ugyanazt tudják, mint az iGO, hátrányuk, hogy nincs ingyenes változatuk, csak korlátozással (idő vagy kilométer alapú) használhatók. Ha sokat utazunk, próbáljuk ki mindenképpen ezeket is.

Talán a Sygic annyival jobb, hogy képes navigációra fizetés nélkül is, csak a hangos iránymutatás és figyelmeztetések hiányoznak.

BE-ON-ROAD, MapFactor...

Ezek kevésbé profi alkalmazások (azért még mindig kiválóan használhatók!). Viszont nagy előnyük, hogy ingyenes térképek is letölthetők hozzájuk. Amelyek kissé pontatlanok, de város-szintű navigációra tökéletesen megteszik.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...