2015.05.05. 17:18:08 10428 205

Utazás akár féláron, kényelmesen – Mi is az a telekocsi?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha reggel végig sétálok az utcán, és bekukkantok az autókba, többnyire egy személyt látok a kocsiban. A sofőrt. Így állnak szépen a dugóban, egyesével. Érthető az ő oldaluk is, ha van autójuk miért ne használnák, a tömegközlekedés koszos, zsúfolt, pontatlan stb, stb. Ezerszer hallgattam végig ezeket az érveket, de azt is tudom, hogy egyedül kocsikázni luxus. Ezt a problémakört lovagolja meg a telekocsi szolgáltatás.

Telekocsi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Telekocsi

Röviden a lényeg: Utazni tervezel A városból B városba (vagy akár városon belül), autóval. Soknak tűnik az útiköltség, és jó lenne hasonló úticéllal rendelkező utasokat szerezni magad mellé. Felhívod a barátaidat és ismerőseidet, nem akarnak-e veled menni. Legalábbis eddig ezt tetted volna, de az internet korában még ennél is egyszerűbb.

Regisztrálsz az oszkar.hu-n, meghatározod a tarifád, hogy hány szabad helyed van, és hogy mikor indulsz, hova mész. Vársz, hátha becsatlakozik valaki hozzád.

Utasként pedig keresgélsz a regisztrált autósok között. Az egész közösségi alapon működik, a sofőröket pontozzák, a rendszer nyomon követhető és biztonságos.

Az utasnak jó, hiszen valószínűleg olcsóbban utazik, mint a vonaton vagy legalábbis azonos áron. Több közlekedési eszközből választhat, vannak olyan városok, ahonnan szinte 10 percenként indul valahova kocsi. A sofőrnek is jó, hiszen jelentős költséget takaríthat így meg. Egyszóval igazi win-win helyzet. Persze csak akkor, ha megbízható emberek találkoznak, hiszen a rendszer üzemeltetők minden jó akarata ellenére, becsúszhatnak apró gikszerek. Itt jön képbe az értékelés: csak megbízható sofőrt válasszunk, akit minden szempontból jóra értékeltek.

Aki vállalja a kockázatot, az mindenképpen jól járhat, és ha egyszer kipróbáltad, ugyanúgy ellenőrzöd majd a telekocsi menetrendeket, mint a vonatokét vagy buszokét.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...