2015.01.05. 07:52:04 4919 24

Újra itt a hideg és a hó. Bekeményít a január
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A héten ismét lehűlésre kell számítani, a leghidegebb órákban akár mínusz 17 Celsius-fokig is csökkenhet a hőmérséklet, néhol még nappal sem lesz mínusz 8 foknál melegebb – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Havas táj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Havas táj

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőre virradó éjjel a Dunántúlon több helyen várható kisebb havazás, hózápor. A déli óráktól a Dunántúlon ismét egyre többfelé lehet havazásra, hózáporra számítani. Délután hosszabb időre is kisüthet a nap. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, de a szélcsendes, derült, hóval borított helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1-4 fok között várható.

Kedden legfeljebb néhol fordulhat elő futó hózápor. A Tiszántúlon továbbra is többfelé megerősödik, másutt is gyakran megélénkül a légmozgás. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és 0 fok között, de a havas, szélvédett helyeken mínusz 10, mínusz 12 fokig is hűlhet a levegő. Nappal mínusz 2 és plusz 3 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán nem várható csapadék. A minimumhőmérséklet az ország legnagyobb részén mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul, de keleten (elsősorban Szabolcsban) a havas szélvédett tájakon akár mínusz 17 és mínusz 15 fok közé is hűlhet a levegő. A nappali maximumok várhatóan mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakulnak.

Csütörtök hajnalra többfelé zúzmarás köd képződik. Helyenként ónos szitálásra is készülni kell. Csak kisebb körzetekben valószínű napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet az ország legnagyobb részén mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakul, de keleten (elsősorban Szabolcsban) mínusz 15 és mínusz 13 fok közé is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul.

Pénteken északkeleten és délnyugaton borongós, ködös lehet az ég. Néhol zápor, hózápor fordulhat elő. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4 fok között valószínű. Nappal jellemzően 0 és plusz 4 fokig melegszik a levegő, de a borongós vidékeken csak mínusz 4 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton nagyrészt erősen felhős lesz az idő, szórványosan valószínű eső, havas eső, havazás. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 1 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak.

Vasárnap is többfelé valószínű eső, havas eső, havazás. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...