2015.02.28. 08:00:00 9730 274

Uborka a háztartásban – nemcsak a gyomrodba való!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A „Kipurcant a bébcsicsősz, anyának egy szót se!” című film megjelenése óta tudjuk, hogy bizonyos kor fölött minden nő tart otthon uborkát – a fáradt szemekre. De kétségtelen, hogy a „noki-pöri” kombináció is elképzelhetetlen isteni tejfölös, fokhagymás uborka sali nélkül. Ezen kívül még számtalan terület akad, ahol segítségünkre lehet!

Kígyóuborka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kígyóuborka

Amit eddig is tudhattunk

Senki előtt nem titok, hogy az uborka C- és B-vitaminban, káliumban gazdag - utóbbi a veseműködésben segíthet. Mivel nagy része víz és rosttartama sem utolsó, a diétázók is bátran fogyaszthatják. Kívül és belül is hidratál, segítségével könnyen újra tölthető a nap folyamán kiürült vitaminkészletünk. De gyógyír lehet a székrekedésre is.

Napjainkban a szépségipar is felfedezte magának, mely a levében található vitaminoknak (A, E, F, H) és lizozim enzimeknek köszönhető.

Amit nem is sejtettél róla

Ha nyikorog az ajtó, ne (csak) olajozd

Habár az eredmény nem lesz tartós, de jó, ha ismered ezt a házi praktikát. Ha épp hétvégén, vagy ünnepnap kell a segítség, esetleg nincs kedved elcammogni a barkácsboltig: dörzsöld be uborkával az ajtó nyikorgó részét és élvezd a csöndet.

„Falfirkák” ellen

A gyerekrajzok gyönyörűek… de azért mégsem a falon a helyük. Ha szeretnéd eltűntetni a kis Picasso „remekműveit” a falról, az uborka külső héjával lassú mozdulatokkal „leradírozhatod” azokat. Azért előtte egy kevésbé látható helyen nem árt egy próbát tenni.

Hogy újra régi fényükben ragyogjanak cipőid is

Bőrcipőid úgy ragyoghatnak, akár az új, ha egy friss szelet uborkával dörzsölöd be őket. A próba itt sem árt!

Láss tisztán!

A fürdőszobai tükröt töröld át uborkával és az páramentes marad. Sőt, így mindig friss illat lengi majd be a fürdőszobádat.

Uborkát a mosogatóba!

Hogy szép, fényes, csíkmentes legyen a mosogatótálcád, egy vastag szelet uborkával töröld át az egészet úgy, mintha egy szivaccsal tennéd ezt. Jót teszel a mosogatóval is, mert szép és karcmentes lesz, és a környezettel is, mert nem használsz vegyszert.

Forrás: dasistdochnochgut.at, tudasfaja.hu, edenkert.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...