2015.08.22. 08:30:32 9152 259

Tuti tippek, hogy vegyszer nélkül is ragyogjon a mosogató
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az edények elmosogatva, a szárazak a helyükre pakolva, a konyhaasztalt, melyen egy morzsa sincs, egy gusztusos gyümölcstál díszít, a pult is ragyogó tiszta. A mosogató is az… lesz, mihelyt rávesszük magunkat, hogy a legújabb, legszuperebb (és legdrágább) tisztítószert kipróbáljuk.

A mosogató tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A mosogató tisztítása

Persze, ez a szer már a körülbelül a 100. a sorban, amely azt ígéri, hogy minden súrolás nélkül, azonnal és tartósan ragyogni fog a mosogatónk. Nagy kihívás, hiszen ez a rész találkozik a legtöbbször a vízzel, és ez van leginkább igénybe véve a konyhában, fényes felületén pedig minden apró vízcsepp, folt, szennyeződés azonnal meglátszik.

Ha Te is túl sokat csalódtál az üzletek kínálta csodaszerekben, és szeretnéd kímélni a környezeted és a pénztárcádat is, javasolnánk néhány tuti házi módszert.

1. Mire jó a burgonya?

Amellett, hogy isteni és egyszerű ételeket készíthetsz belőle, segít abban is, hogy a mosogatód úgy nézzen ki, mint új korában. Vágj félbe egy krumplit és kend vele át a mosogató felületét. Töröld át az egészet egy törölközővel, hogy a burgonyakeményítőt eltávolítsd és a mosogató máris ragyog!

2. Válaszd a sütőport!

Vízből és sütőporból készíts pépes masszát, kend szét a mosogató felületén majd öblítsd le vízzel!

3. Vedd fel a harcot a vízkővel is!

Ehhez itass át egy rongyot ecettel és töröld át vele a mosogató felületét, illetve a problémásabb részeken rajt is hagyhatod a rongyot. Ezzel a módszerrel egyébként nem csak a vízkövet, hanem a vízfoltokat is eltüntetheted.

4. Hogy a fehér fehér maradjon

Bizony, a fehér vagy kerámia mosogatókat sem egyszerű tisztán tartani. Ha szeretnéd, hogy úgy ragyogjon, mint új korában, a következőket tedd: engedd tele a mosogatót forró vízzel és dobj bele egy mosogatógépben használatos tablettát, vagy ha port használsz, abból egy kanállal. Hagyd hatni egy éjszakán át, másnap pedig tiszta vízzel öblítsd át!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...