2015.05.11. 14:59:15 8926 280

Túró Rudi - muffinban is szuper!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Túró Rudi már jó pár éve a reneszánszát éli. Nemcsoda, ha a jól ismert édesség sokakat megihlet és több süteményt, desszertet is vele gondolnak újra. Így történt ez ezzel a muffinnal is. Finom volt önmagában is (a citromos-mascarponés tészta azért elég jól hangzik), de Túró Rudival lett igazán ütős desszert!

Túró Rudi Muffin | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túró Rudi Muffin | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Túró rudis muffin - recept

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 4 db Túró Rudi
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg mascarpone (v. túró)
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja

Mindegyik Túró Rudit vágjuk fel három egyforma darabra, és tegyük félre.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az egész tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

A lisztes keverékhez öntsük hozzá a mascarponés-cukros..... keveréket, majd egy fakanállal keverjük alaposan össze.

A muffin formát béleljük ki papírral, vagy szilikonos formával, majd mindegyikbe tegyünk egy kisebb kanál tésztát, és állítsunk a közepébe egy Túró Rudit. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A muffin tésztája finom szaftos, és közepében pedig megbújik a Túró Rudi.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.