2016.11.22. 17:30:00 12337 393

Túlsúly nélkül az ünnepek alatt? – Lehetséges!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsony nem a diétáról és a fogyókúráról szól, ez biztos. Akkor is megúszhatod az ünnepi falatozásokat, italozásokat túlsúly nélkül, ha közben megeszed azt a finom süteményt vagy megiszod a karácsonyi tojáslikőrt! Kihívás lesz, de hidd el, megvalósítható, csak néhány trükköt kell ismerned, és pár szabályt betartanod.

Karácsonyi túlsúly - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi túlsúly

Mi azt javasoljuk, hogy a fogyókúrát inkább ne ilyenkorra tervezd, mert dupla akkora erőfeszítést fog igényelni részedről a betartása az év ezen szakaszában, mint egyébként. Inkább törekedj arra, hogy tartsd a súlyod, és ne hízz! Ez sokkal egyszerűbben kivitelezhető, íme néhány tipp:

1. Figyelj az adagra!

A kutatások szerint, minél több étel kerül a tányérunkra, annál többet eszünk belőle, még akkor is, ha nem kifejezetten szeretjük az adott fogást. Tartsd észben, és csak keveset szedj!

2. Ne hanyagold az edzéseket!

Attól, hogy az étkezésben egy kicsit megengedőbb vagy magadnak, a szokásos edzéseidet ne hagyd ki az ünnepekre hivatkozva! Sőt, iktass be akár egy kicsit több edzést, vagy legalább egy-két gyors 10 perces gyakorlatot.

3. Mérd magad rendszeresen!

Hogy valóban sikerüljön tartani a súlyod, és ne szaladjon el veled a ló, mérd meg magad reggelente (legalább egy héten egyszer), mindig pizsamában, a reggeli WC után. Ha egy kicsit is mozdul a mutató, akkor fogd vissza picit az étkezéseket, illetve mozogj többet.

4. Egyél sovány húsokat

A sovány húsféleségekkel tovább érezheted magad jól lakottnak és energikusnak. Párosítsd teljes kiőrlésű gabonákkal, zöldségekkel és gyümölcsökkel. A gyorsan felszívódó szénhidrátokat és az üres kalóriákat (cukros üdítőket) inkább hanyagold most.

5. Egyél mielőtt vendégségbe mész

Egyél otthon is egy kis levest vagy salátát, mielőtt vendégségbe mész, így elkerülheted a habzsolást, ha esetleg sokkal később terítenének, mint ahogy gondoltad. Ha nem vagy farkaséhes, könnyebb odafigyelni arra, hogy mennyit eszel.

6. Mindig tányérból egyél

Az ételeidet mindig tedd ki egy tányérra, és ne zacskóból vagy a nagy lábosból fogyaszd, mert úgy sokkal többet betermelsz. Tedd ki az adagodat, így könnyebben kontrollálhatod, hogy végül is mennyit eszel.

7. A kalóriadús nassokból csak egy picit

A karácsonyi sütemények, a tojáslikőr stb. igazán sok kalóriát rejtenek. Nem kell, hogy megvond magadtól őket, de csak pár kortyot vagy pár falatot fogyassz, az íze kedvéért.

8. Lassan egyél!

Ízlelj meg minden falatot, és egyél lassabban! Az evéshez ülj le, add meg a módját, relaxálj közben, beszélgessetek stb. Élvezd minden percét, ne habzsolj. Ha lassan eszel, akkor nem fogod elmulasztani azt a pontot, amikor már elég az ételből, ezt ugyanis a gyomrod jelezni fogja az agyadnak, de ha gyorsan eszel, akkor nincs erre idő, és könnyedén túl eheted magad.

9. 200 kalória

A kutatások szerint kb. 200 kalória az az energiamennyiség, amit még a legtöbb ember elfogyaszthat anélkül, hogy súlytöbbletet szerezne. Az igazság az, hogy mindenkinél más kalóriamennyiség okoz gyarapodást. Próbáld ki a 200 kalóriás szabályt, mérd a súlyodat, s ha híznál, akkor csökkentsd az adagot.

Cikkajánló: Egészséges testsúly egy életre! a 80-20 szabály!

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...