2016.06.14. 17:10:55 8354 280

Tulajdonságok, amikből arra következtethetsz, hogy jól neveltek fel téged!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jó nevelés felnőttként is elkíséri az embert. Az alapvető értékek, amiket gyerekkorunkban megtanultunk, egész életünkben velünk lesznek, és a viselkedésünkre rányomják a bélyeget. Ezek a tulajdonságok arról árulkodnak, hogy jó nevelést kaptál, és érdemes neked is tovább adnod ezeket az egyszerű, de nagyon fontos értékeket!

Vidám család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám család

Tudod, hogy a türelem egy igazi erény

Kivárod a sorodat, hiszen gyerekkorodban is türelmesnek kellett lenned, amíg a szüleid például bevásároltak. Tudod, hogy a tolakodással nem jutsz előbbre, de vannak

Gondolsz másokra is

Ha kaptál egy tábla csokit, azt megosztottad a testvéreddel, az édesanyáddal és a család többi tagjával is. Ha kirándulni mentél, hoztál mindenkinek egy kis apróságot. Ha valamiből neked több van, mint amire szükséged van, abból a mai napig szívesen osztozol másokkal is, érdek nélkül.

Értelmesen érvelsz veszekedés közben is

Ha valami nem tetszik, elmondod róla a véleményedet, érzéseidet, de nem sikítozva vagy ordibálva, és meghallod azt is, amit a másik mondani akar neked.

Ügyelsz a környezetedre

A körülötted lévő dolgokra vigyázol, rendben tartod és takarítod, nem szemetelsz az utcán, nem hagyod ott a kutyád után az ürüléket, és figyelmes vagy a többi emberrel. Ha valaki arra vár pl., hogy beparkoljon a helyedre, akkor nem kezdesz el sminkelni az autóban.

Köszönöm és légy szíves – két szó, amit sokat használsz

Gyerekként és felnőttként is a két legfontosabb szó, amit nap mint nap sokat használunk. Udvarias és kedves gesztus a másikkal szemben, a szülőknek ezt meg kell tanítaniuk a gyerekeknek.

Átadod a helyed

Az időseknek és a terhes nőknek illik átadni a helyünket, ezt minden jóra való gyereknek megtanítják a szülei.

Megérted, hogy a másik is ember – akármilyen munkát végez

A legjobb az lenne, ha mindenki megtapasztalná, hogy milyen például a vendéglátásban dolgozni, milyen kiszolgálni másokat. Valószínűleg akkor teljesen másként kezelné majd felnőtt korában azt, aki az ételét hozza.

Segítesz másoknak

Ha egy családtagnak szüksége van a segítségedre például a kertben, vagy bármi másban, szíves örömest mész, és hozzáteszed a magadét a munkához. Előfordulhat, hogy neked is szükséged lesz az ő segítségükre.

Tiszteled az időseket!

Az időseknek megadod a tiszteletet, a beszédeddel és a hozzáállásoddal. Nem szólsz úgy hozzájuk, mint a cimboráidhoz, és semmiképpen nem vagy velük lekezelő.

Kedves vagy

Alapvetően kedves személyiséggel rendelkezel, és nem vagy goromba vagy durva senkivel, pláne nem ok nélkül. Az idegenekkel éppen olyan kedvesen beszélsz, mint azokkal, akiket már régóta ismersz.

Jó vendéglátó vagy

Ha vendégek jönnek hozzád, akkor az ő kívánságuk az első. Ha valamilyen ételt nem szeretnek, akkor ne pont azt főzd, és erről érdeklődj is tőlük. Gondoskodsz róla, hogy ne maradjon senki éhen vagy szomjan. :)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...