2014.11.14. 08:55:35 4477 16

Tovább drágulhat a cigaretta a dohányadó miatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár 70-80 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta, mivel a dohányipari ágazatra egyszeri adót vetnének ki rendkívüli egészségügyi hozzájárulás néven. Az ügyről a British American Tobacco (BAT) kormányzati kapcsolattartója nyilatkozott a Népszabadságnak pénteken.

Cigaretta | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cigaretta | Fotó: 123rf.com

A lapnak nyilatkozva Tóth Attila megdöbbenését fejezte ki, hogy olyan ágazatot adóztatnak meg, amelyben évek óta nem keletkezett extraprofit. Kiemelte, hogy a szektor évente 425 milliárd forintot fizet a költségvetésnek, és úgy vélte, nem igaz, hogy negatív lenne a dohányzás társadalmi mérlege. A szakember szerint a szektornak nem lesz más lehetősége, mint az áremelés, ugyanakkor tovább nő majd a feketepiac, amelynek mértékét jelenleg 12 százalékra becsüli - írta a lap.

Csütörtökön derült ki, hogy a kormány a dohányiparra is különadót vet ki. A rendkívüli egészségügyi hozzájárulást csak egy évig kellene fizetniük a vállalkozásoknak. Több mint 13 milliárd forint bevételt remélhetnek a sarctól. A legtöbb adót egy amerikai céggel fizettetné a kormány. A dohánycégeket sújtó adó az amerikai kitiltási botrányra adott válasz, értesült a VS.hu kormányközeli forrásból.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...