2016.10.23. 12:37:02 10652 257

Top 10 (kéretlen) tanács válás, szakítás után
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha két ember belátja, hogy nem megy együtt tovább, az valahol már fél siker, de az még csak a folyamat eleje. Mert hiába éreztétek úgy, hogy az utolsó időszak már nem volt az igazi egymás mellett, vagy hiába zajlik egy elválás békésen, azért nem kis fájdalommal jár, ha valaminek tényleg vége.

Bánat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bánat

Ilyenkor az ember elbújna a világ elől. Persze, nem teheti, mert az élet bizony megy tovább, amelyik kapcsolatban pedig gyerek, gyerekek is vannak, ott pláne nem hagyhatja el magát. De egy valamit ilyenkor biztos kiiktatna az életéből: a barátoktól, rokonoktól, kollégáktól, szomszédtól származó jó szándékú, ám kéretlen tanácsokat.

Bárcsak megtehetnéd…

… hogy egy távirányító segítségével lehalkítsd embertársaidat, amikor egy ilyen helyzetben a következő mondtatok hagyják el a szájukat.

1.„Hidd el, minden nap csak jobb lesz!”

Bíztató, hogy valahol a távoli, jobb esetben a közelebbi jövőben majd egyszer könnyebb lesz. De a most-tal mi lesz? Mert perpillanat az ember beleroppan a fájdalomba…

2.„Te sokkal sikeresebb vagy a munkádban!”

És attól majd nemsokára jön az új szerelem is, ugye? Ez a mondat akkor még ütősebb, ha pont a munka volt az egyik oka, hogy a kapcsolatunk zátonyra futott.

3.„Végre lesz időd, hogy magadra koncentrálj!”

Az ember egy szakítás után talán minden másra akar koncentrálni, csak nem magára. Egy ideig nem akar lelkizni, a miérteken gondolkodni. Eljön annak is az ideje…

4.„Nem tart sokáig!”

Könnyű azt mondani…

5.„Nézd a dolgok jó oldalát, próbálj azokra koncentrálni!”

Miért, van egyáltalán ennek a dolognak jó oldala is?

6.„Hagyd már abba a kesergést!”

Az embernek szüksége van egy kis vagy sok időre, hogy meggyászolja a tönkrement kapcsolatát, házasságát. Sajnos, ehhez a barátoknak, családnak nem mindig van türelme…

7.„Ami nem öl meg, az megerősít.”

Az ember kezdetben azt hiszi, hogy ez a fájdalom, kudarc most nem megerősíteni fogja…

8.„Nézz csak körül, valahol biztos vár Rád az igazi!”

Ühüm, valahol igen, biztos. De azt hittem, már megtaláltam.

9.„Nyugi, a java még csak most jön!”

Mármint minek, a fájdalomnak? Hát, remek, köszi!

10.„Az idő majd mindent megold.”

Hát, akkor azt ajánlom neki, hogy nagyon gyorsan csinálja!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A pszichológushoz járással kapcsolatos mítoszok, gyakori tévhitek

“Pszichológushoz járni badarság. Ez csak egy újabb külföldről beszivárgott hóbort. Talán csak nem vagy őrült? Vannak, akiknek minden ostobaságra jut idejük. Fölösleges pénzkidobás. Hogy mik vannak…” Ilyen és ehhez hasonló vélekedések egész garmadájával találhatjuk szembe magunkat, ha a pszichológushoz járás kérdéséről esik szó. De vajon mi felel meg a valóságnak?

Van a produktivitásnak sötét oldala?

Ha a Google keresősávjába bepötyögjük az angol „obsession with”, magyarul: a megszállottság kifejezést, akkor az első automatikus kiegészítés nem más lesz, mint a „productivity”, azaz a termelékenység. Amennyiben magyarul írjuk be a „produktivitás” szót a sávba, úgy az első javasolt kiegészítés a „növelése” lesz. Tehát az angol példa nem sokban tér el a magyar változattól, melyből arra lehet következtetni, hogy a termelékenység-fokozás igénye szinte mindenhol ugyanolyan mértékű. Önmagában a „megszállottság” kifejezés sem a feddhetetlenségéről híres, hanem egy rögeszmeként is emlegetett szorongásos pszichológiai zavarként van számon tartva, mely az esetek többségében negatív hatást gyakorol az ebben érintettek életére.

Halogatsz vagy a tökéletességre törekszel?

A Harvard egyik tanulmánya szerint a fiatalabb korosztály körében egyre szélesebb körben jelentkező pszichés betegségek növekedése elsősorban a önmagukkal szemben támasztott – rendszerint irracionális – elvárásokból és a gyakori önbíráskodásból fakadhat. A kutatók rámutatnak arra, hogy mindezen elvárásokat olyan kortárs mítosz elsajátítások mozgatják, amelyek a tökéletesség hajszolásának irreális igényéből építkeznek.