2016.10.23. 18:16:54 12056 355

Több helyen 20 fok körüli meleg is lehet a jövő héten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn kezdetben a párás, ködös részeken néhol szitálás, északkeleten elszórtan gyenge eső is lehet. Északon, északkeleten napközben is többnyire erősen felhős, párás lesz az idő, az ország déli, délnyugati harmadán viszont hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 4-9 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában 14-19 fok között alakul, de a tartósan felhős, párás helyeken 10 fok közelében marad, a hosszabban napos délnyugati határszélen viszont 20 fok is lehet.

Kedden az ország északkeleti harmadán erősen felhős, párás idő valószínű, kezdetben ködfoltokkal. Másutt több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Napközben főleg északkeleten lehet szitálás, kisebb eső, majd késő délutántól szórványosan várható eső, zápor. Több helyen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Napközben az ország északkeleti harmadán 12-16, másutt 17-22 fokig melegszik a levegő.

Szerdán kezdetben többfelé, délután főként délen és keleten, illetve a Duna vonalában valószínű eső, zápor. Több helyen megélénkül, a Zemplén környékén és a Kisalföldön olykor meg is erősödik a szél. A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 11-16 fok között alakulnak.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet, de talajmenti fagyra is számítani kell. A maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Pénteken napos idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő.

Szombaton legfeljebb északkeleten lehet néhol kisebb eső, zápor, de a Dél-Dunántúl kivételével gyakran megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 3-8 fok között alakul, a szélvédett helyeken 1-3 fok is lehet, néhol talajmenti fagyra is számítani lehet. A legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között fok között valószínű.

Vasárnap nem várható csapadék. A leghidegebb órákban 2-7, napközben 10-17 fok lehet.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...