2016.04.14. 08:00:02 12298 346

Tiszta udvar, rendes ház – 6 tipp az udvarrendezéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnéd, hogy rendben legyen az udvar, de azt sem tudod, mihez fogj először és mire a végére érsz, már kezdheted újra? Sok időt és energiát spórolhatsz meg magadnak, ha rendszert viszel az udvar takarításába és listát írsz az udvarodban elvégzendő dolgokról. Többek között például a következőkről…

Tiszta udvar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta udvar

A lista azért is jó, mert mindig az éppen elvégzett dolog kipipálásával vehetünk elégtételt fáradozásainkért.

A feladatok leírása azért fontos, mert így könnyebben vesszük rá magunkat a nemszeretem típusú kinti munkákra és nem felejtünk ki semmi fontosat. Ezekre persze csak az első egy-két hónapban lesz szükség; hamar rutinná válik és büszkék lehetünk a mindig rendezett kertünkre.

Van, amit érdemes minimum havonta elvégezni..

1. Gereblyézés kapun innen- kapun túl.

Az udvarunkban mindenképpen, hiszen a lehullott ágak, levelek, kutyaszőrök nélkül mindenképpen tisztább az összkép és a pázsitnak, virágoknak is jót tesz. Azonban érdemes a ház előtti füves részt is megtisztítani, hiszen még a legjobb környékeken is odafújhat a szél egy kósza zacskót.

2. Kigyomlálni a virágoskertet.

Ez a lépés nem csak azért fontos, mert így több tápanyaghoz jutnak az ültetett virágaink, hanem azért is, mert látványra is jelentősen nagyobb hangsúlyt kapnak. Bár maga a gyomlálás nem hosszú művelet, mégis egyértelművé teszi, hogy itt bizony gondos kezek fáradoztak.

3. Kerti bútort tisztítani, ápolni.

A kerti bútorok főleg csapadékmentes időben vannak kint, ám ilyenkor érdemes rendszeresen áttörölni őket egy nedves ruhával a por ellen. A szivacsos elemeket érdemes ilyenkor kimosni egy gyorsmosással, a fa részeket pedig a megfelelő ápoló olajjal átkenni, így az élettartamukat is növelhetjük.

Van, amivel csak néhány havonta, félévente kell foglalkoznunk..

4. Kutyaház takarítása.

A kutyaházak takarítása nem mindig egyszerű, de mégis szükséges – mi sem szeretnénk ugyanabban a hálózsákban aludni 15 évig. Ma már kaphatóak olyan kutyaházak, amikről a tető leemelhető, így viszonylag egyszerűbben takaríthatóak. Nagyon fontos, hogy a kedvencünket csak a már vegyszermentes, száraz házikóba engedjük vissza.

5. Szigetelések, szúnyoghálók átnézése.

Az ablakok szigetelői időnként elöregszenek, ezekre odafigyelve sokat spórolhatunk a fűtési- és a klíma szezonban is. Szakember nem kell hozzá, ha látjuk, hogy elöregedett a szivacs, a régit leszedjük, az új öntapadó szivacsot pedig a helyére ragasztjuk. A szúnyoghálók is hajlamosak tönkre menni: van, amin az időjárás fog ki, van, amin a kedvenc cicánk. Ne várjuk meg, amíg a bogarak bejönnek szólni, nézzük át a szezon előtt és cseréljük ki, a hibás részeket.

6. Garázs, melléképület, műhely rendezése.

A kinti tárolókon a legtöbb háznál káosz uralkodik. Érdemes egyszer igazán rendbe tenni, hogy mindennek meglegyen a helye, onnantól már gyerekjáték lesz rendben tartani és megtalálni bent amit keresünk.

Természetesen az itt leírt tevékenységek udvar és életmód függők – hiszen ahány kert, annyi szokás. Lehet, hogy van, akinél kevesebb a fa, másnál pedig több a kutya.

Érdemes tehát kialakítani a saját rutint és a saját udvartakarítós listát.

Írta: Kislolli

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...