2016.11.18. 12:00:00 12852 375

Tippek az egészségesebb karácsonyi vendégváráshoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

November és december néha egy végeláthatatlan vendégvárásnak illetve látogatásnak tűnhet. A családtagok, a barátok egyre több összejövetelen vesznek részt, egyre többet isznak-esznek, majd ezt az egészet megkoronázza a karácsony… Mire szilveszterkor a virslit kéne falatozni, már majd ki pukkanunk! Lehetne, hogy idén ez mégse így történjen?

Egészség, karácsony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészség, karácsony

Természetesen mindent lehet, csak akarni kell! Ha Te elhatározod, hogy már pedig a vendégeidet egészséges fogásokkal örvendezteted meg, akkor azzal mindenkinek szívességet fogsz tenni, ebben biztos lehetsz.

Mi pedig segítünk neked a megvalósításban!

1. Diétás italok

Az alkohol az egyik bűnös rossz közérzetünkért és a gyomorsavért az ünnepek alatt. Te csak lájtos italokat szolgálj fel a vendégeidnek. Készíts egy koktélt, amiben nincs olyan sok alkohol, mégis finom. A száraz vörösbor sem rossz vendégváró ital, de gondoskodj róla, hogy mindenki igyon alkoholmenteset is, legyen otthon ásványvíz. A rövid italokat felejtsd el!

2. Kisebb tányérok

Ne a legnagyobb tányérokat vedd elő, amikor felszolgálod az ételeket. Ez egy apró trükk, de beválik.

3. Rágcsálni való helyett

Készíts zöldségekből egy kínáló tálat, és adj hozzá finom, saját készítésű mártogatósokat. Avokádókrémet, humuszt, padlizsánkrémet, tojáskrémet, uborka, répa, kaliforniai paprika csíkokkal.

4. Ne legyen mindenhol kaja

Egy helyiségben szolgáld fel csak az ételt, ne legyen minden asztalon egy kis sütemény, rágcsálni való, meg szaloncukor. Ha az étkező asztaltól odébb vonultok, vagy átmentek a konyhából a nappaliba, ott ne érezzen senki sem kényszert a rágcsálásra beszélgetés közben.

5. A főfogás legyen sovány hús

Bár a rántott karaj igazán finom, mégis azt javasoljuk, hogy inkább halat vagy csirkét tálalj, hogy könnyebb gyomorral távozhassanak a vendégek. Főleg, ha vacsorára várod őket.

6. Saláta is legyen

A főétel mellé kínálj valami zöldet is, de semmi esetre se majonézes öntettel! Az olívaolaj, a balzsamecet, a citrom, némi fűszer jól feldobja a salit. A szokásos zöld salátát feldobhatod egy kis gyümölccsel is az ünnep kedvéért: az alma, a mandarin, a narancs, a gránátalma általában jól passzol a legtöbb zöldhöz. Bébispenóthoz, jégsalátához, fejes salátához is menni fog. A tetejét szórd meg egy kis fetasajttal és durvára vágott dióval - ettől igazán ünnepi lesz.

7. Desszertből nem kell sok

Alapvetően egy szelet süteményt vagy tortát ennénk meg desszert gyanánt egy-egy étkezés után, nem igaz? Karácsonykor mégis roskadásig pakolják az asztalt süteménnyel… Felesleges. Csinálj egyfélét, és az se legyen túlságosan édes vagy tömény.

A gyümölcsös sütik (pl.: rácsos almás pite), rétesek a karácsonyi asztalon is megállják a helyüket!

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...