2015.05.26. 18:20:02 11693 271

Tipikus hibák, amit brownie készítés közben elkövethetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csupa csoki típusú sütemények kedvelőinek a brownie, ez a kívül ropogós belül krémes sütemény, nem újdonság. Ám nem olyan egyszerű az elkészítése, mint sokan gondolnák! Több ponton is elcsúszhat a brownie-projekt, a rossz recept kiválasztásától egészen a szeletelésig.

Brownie - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brownie

Nem mindegy a recept!

Ha úgy gondolod, hogy bármilyen recept megteszi. Tévedsz! Ahhoz, hogy olyan legyen a brownie, amilyet te szeretsz először is ki kell tapasztalnod, Te hogyan szereted jobban. Inkább tésztásan vagy inkább krémesen. Ha a belül krémes kívül ropogós változatot részesíted előnyben, akkor van egy tuti receptünk neked: Ahh, ez isteni! Brownie recept!

Nem mindegy a felhasznált csoki!

A brownie-hoz nem kell sok minden, de a legfontosabb alapanyaga az a jó minőségű étcsokoládé. A tortabevonó és a maradék nyuszi vagy miku csoki nem valahogy nem az igazi... Ezenkívül felesleges az ízek keverése, aki brownie-t akar enni, az csokit akar, így a az lenne a lényeg, hogy minél inkább kiteljesedjen a csokoládés íz és nem az, hogy elrejtsük azt. A lime-os, mentás epres brownie éppen ezért túlzás...

Ne keverd össze forrón!

Ha túl forrósítod a csokit megéghet. Nem szabad továbbá a forró csokihoz keverni a tojást, hiszen rögtön megfőne, és nem tudnád jól elvegyíteni. Győződj meg róla, hogy minden hozzávalód szoba-hőmérsékletű, mielőtt összekevered őket.

Ne süsd se túl sokáig, se túl rövid ideig!

Először is tudnod kell, hogy a brownie-t a legjobb teljesen szögletes tepsiben vagy tűzálló tálban elkészíteni, hogy minél több ropogós szélét kapjunk. Másodszor, kövesd a receptben írtakat. Ha túl kevés ideig sütöd, akkor lehet, hogy krémes lesz, de nem lesz ropogós, ha pedig túl sokáig, akkor teljesen átsülhet a brownied. A tű teszt nem egészen praktikus, tapasztalat és figyelem szükséges a jó sütési idő eltalálásához. Vagy egy valóban tökéletes(en követett) recept.

Ne fogyaszd forrón!

Fogd vissza magad, és várj amíg kihűl. Könnyebb felvágni és kivenni a tepsiből, az ízek is valahogy jobban összeérnek és a ne aggódj, nem fog veszíteni sem a krémességéből, sem a ropogósságából!

Forrás: bonappetit.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...