2014.04.19. 08:33:42 17239 70

Természetes kenceficék házilag kókuszolajból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Használtál már kókuszolajat? Még nem? Pedig nemcsak egészségesebben főzhetsz vele, hanem sokféleképpen felhasználhatod a szépségápolásban is. Most ezt az oldalát mutatjuk be Neked, hiszen a kókuszolaj a házi szerek legjobb alapanyaga lehet. Teljesen természetes hidratáló, pattanáseltávolító, hajápoló, sarokpuhító, vagy akár ajakbalzsam is készülhet belőle. Igaz, az olaj szó félrevezető lehet, hiszen egészen addig szilárd halmazállapotú, amíg a testhőmérsékletet nem éri el.

Házi kencék kókuszolajból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi kencék kókuszolajból

Kókuszolaj minden bőrtípusra

A kókuszolaj nagyon gazdag esszenciális zsírsavakban, mélyen hidratálja és ápolja a bőrt valamint a hajat is. Használatával elkerülheted a kemikáliákat és a kőolajszármazékokat, amelyeket a legtöbb, boltban kapható test- és arcápoló termék tartalmaz. Ha Te is a természetes bőrápolás mellett tennéd le a voksod, de nem tudod, hogy mivel kezd, tegyél egy próbát a kókuszolajjal! Nem túl drága, és ha számodra is beválik, akkor kifejezetten jót tesz majd a bőrödnek és irritációt sem okoz.

Éjszakai krém, szemkörnyékápoló és ajakbalzsam

Egyszerűen hidratálhatod vele az arcodat éjszaka. Este egy nagyon kis mennyiséget melegíts fel a kezedben és oszlasd el az arcbőrödön. Ne ijedj meg, a tiszta kókuszolaj nem szívódik be azonnal, először egy réteget fog képezni a bőrödön, majd fokozatosan eltűnik. Az arcod egészséges lesz és nem tömíti el a pólusaidat, mint egy normál hidratáló krém.

A szemkörnyék körül is alkalmazhatod, hiszen teljesen természetes és nem irritálja az érzékeny bőrt sem. Segít abban is, hogy a szemkörnyék kevésbé legyen puffadt és fáradt.

A teljes test ápolására is használhatod, de ügyelj arra, hogy inkább többször keveset vigyél fel a bőrödre, mert viszonylag lassan szívódik be, ezért mi inkább csak a kisebb, de szárazabb területekre ajánljuk. Ilyen például a könyök, a térd vagy a sarok. Ha cukorral összekevered, akkor eltávolíthatja az elhalt hámsejteket is.

Bőrradír és pattanástalanító házilag

A kókuszolajnak antibakteriális hatása is van, ezért segít megelőzni a pattanásokat. Keverd össze egy kis szódabikarbónával és tisztító bőrradírként használhatod. Körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrödbe, így leradírozhatod az elhalt hámsejteket és kezelheted a pattanásaidat. Öblítsd le és töröld szárazra az arcod.

Hajbalzsam kókuszolajból

A kókuszolaj nagyszerűen ápolja a töredezett hajvégeket, és mélykondicionálóként is alkalmazhatod. Használd vizes hajra a hajmosás után közvetlenül. Vidd fel egyenletesen, masszírozd a hajadba, és hagyd rajta 10 percig. Utána nagyon alaposan öblítsd ki! Lehet, hogy elsőre ez nem fog olyan könnyen menni, ezért ne akkor próbáld ki, amikor rohannod kell otthonról.

Ha száll a hajad, vagy sok babahajad van, egy nagyon picit szárazon is tehetsz rá, hogy lesimítsd a kósza szálakat. Ne használj túl sokat, mert attól zsíros lesz a hajad.

Borotválkozó olaj

Nyugodtan használhatod borotválkozáshoz is a kókuszolajat. Csökkenti az irritációt és hidratálja is közben a bőrt.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...