2014.09.30. 14:41:57 6817 48

Tényleg kevésbé szeretjük a fekete kutyákat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legalábbis ez derül ki a menhelyek beszámolóiból. Ezeknek a sötét szőrű állatoknak sokkal tovább kell várniuk a megfelelő gazdira, mint a világosabb társaiknak, ha egyáltalán kiválasztják őket. Feketekutya-szindrómának hívják eme lesújtó jelenséget a menhelyi dolgozók, pedig ugyanolyan szerető háziállatokról van szó.

Fekete labrador | Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fekete labrador | Fotó:123rf.com

Ahogy az embereket, úgy a kutyákat sem lenne szabad a színük alapján megítélnünk, tudat alatt azonban éppen ezt tesszük. A filmek és a babonák hatására a fekete kutyák félelmetesebbnek, veszélyesebbnek tűnnek a szemünkben, hiszen akárhányszor egy kutya emberre támad a képernyőn, az szinte kizárólag sötét szőrű, ahogy a sátán kutyája is az. Pedig a fekete kutyák sem agresszívabbak világos társaiknál, ők is csak egy befogadó otthonra vágynak mindennél jobban.

A gyérül megvilágított kennelekben ráadásul alig látszanak a sötétebb bundájú állatok, így a potenciális gazdi könnyen elsétál mellettük. Persze a legtöbben ma már az interneten, kép alapján választják ki a jövőbeli kedvencüket, azonban a fekete kutyákon ez sem segít, ugyanis nem túl fotogének. Mivel a szőrük elnyeli a fényt, a képeken csak sötét pacaként tűnnek fel - sem a vonásaik, sem a tekintetük nem látszik, pedig pont ezekkel lophatnák be magukat az ember szívébe.

Ismerd fel te is: a sötét szőrű kutyák is éppen olyan kedvesek és szeretetéhesek, mint az állatotthon többi lakója. Csak észre kell venni őket.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...