2016.08.26. 13:52:15 13499 270

Tengeri sós kozmetikumok – kizárólag házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tengeri sós tusfürdő, testápoló, arcpakolás, sampon, ilyen krém meg olyan krém – tele vannak a drogériák az egyik legsokoldalúbb ásványi anyaggal megpakolt cuccokkal, persze súlyos forintokért. Eszedbe jutott már, hogy mindezt pár száz forintból otthon is elkészíthetnéd? Pedig csak egy doboz, jó minőségű tengeri sóra van szükséged, és máris kezdetét veheti a házi kencefice előállítás.

Tengeri só - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tengeri só

Ha még egy kis mézed és olívaolajad is akad otthon, akkor pedig semmi nem állíthat meg, hogy teljes körűen lecserélj szinte minden egyes kozmetikumot a házi változatra.

Kedvenc bőrradírod lesz

Már többször alkalmaztam a sós radírozást, és mindig nagyon jól esett. Főleg a szőrtüszők benövése ellen szoktam bevetni, de kiválóan hámlasztja az elhalt hámsejteket is. Az egész testre alkalmazhatod, és utána még testápolóra sem lesz szükséged, olyan finom puha lesz a bőröd, és hidratált! Én egy kávés csészében szoktam összekeverni két evőkanál, tengeri sót (nem a legfinomabb fajtát, de nem is a durván nagy szemcséjűt) sót, és három evőkanál olívaolajat. Ezt a keveréket a zuhany alatt, a már nedves bőrbe dörzsölöm körkörös mozdulatokkal. Egy fürdőkendő vagy szivacs jól jön ilyenkor. Ezután csak meleg vízzel öblítem le a testem, hogy ne oldjam fel a jótékony, hidratáló hatású olívaolajat.

Kezeld sóval a pattanásaid

Mivel a só jó fertőtlenítő hatású, ezért akár a pattanások, mitesszerek és más kiütések kezelésére is alkalmazható. A jótékony hatás kifejtéséhez csupán sós vizes öblítést kell alkalmaznod hetente 3-4 alkalommal, vagy akár mindennap, ha olyan a helyzet. Gyakorlatilag ugyanúgy használhatod, mint a szokásos tonikod, de ez egy természetes változat lesz! ;)

Egy evőkanál tengeri sót keverj el vízben, töltsd egy flakonba, és egy vattapamaccsal bőven vigyél fel belőle az arcodra, mellkasodra. Várj egy kicsit, hadd száradjon, majd öblítsd le meleg majd hideg vízzel. Megtisztítja a bőrödet a szennyeződésektől, csökkenti a gyulladást, és megelőzi a mitesszerek, pattanások kialakulását.

Korpa ellen is hatékony lehet a só!

Ezt a trükköt már megosztottuk veletek, így a figyelmes olvasóinknak valószínűleg nem lesz újdonság, de ismétlés a tudás anyja, és hátha valaki lemaradt róla: Egy kis maroknyi sót dörzsöljünk szét a vizes fejbőrünkön, hagyjuk 10 percig hatni, majd öblítsük le, és mossuk meg a szokásos samponunkkal. A szemcsék a dörzsölés hatására fellazítják a lerakódott hajápolószereket, sampont, koszt és korpát, serkentik a fejbőr vérkeringését és ápolják is azt, sőt, a hajzsírosodás ellen is jó lesz!

Szabályozza a faggyútermelést

Ezt a hatását használtuk ki a fent említett sós fejbőr masszázzsal, illetve a sós-vizet arctonikkal is. Mézzel kombinálva (1 rész só, 2 rész méz) egy nagyon ütős, antibakteriális párost kaphatsz, amit maszkként használhatsz az arcodon. Hetente egyszer érdemes bevetni, ha zsíros, és pattanások kialakulására hajlamos az arcbőröd.

Sóval a bőröd egészségéért

Észrevetted már, hogy egy-egy tengerparti nyaralás alkalmával, mennyivel finomabb a bőröd? A légutak is általában kitisztulnak, mivel a sós tenger közelében még a levegő is más, ahogy belélegzed a sós párát, az felér egy alapos tüdő- és légúttisztítással. A bőröd is meghálálja, mind a sós, párás levegőt, mind a sós vizet, amiben megmártózol. Kitisztítja a pórusaidat, és ápoló ásványokkal is feltölt. Otthon kicsiben is érdemes megadni magunknak ezt az élményt. Fél kilogramm tengeri só a fürdővízben, 20 perc relax, puha törölköző és egy finom testápoló lehet a segítségedre ebben. Jót tesz a száraz és zsíros bőrnek, sőt a gyulladásoknak egyaránt, hiszen fertőtlenítő hatása is van, és tele van jótékony ásványi anyagokkal.

Sós szájvíz

A sós vizes öblögetésről lehet, hogy sokaknak rossz emlékei vannak gyermekkorából, amikor a torokgyulladás természetese ellenszereként kellett gargarizálniuk… A só fertőtlenítő hatásának köszönhetően azonban volt értelme a dolognak. No, de nemcsak torokfájásra lehet jó ez a dolog. A sima sós vizes öblítés a fogunknak is jót tehet, és védelmet nyújthat a fogínyfertőzések ellen is. A szájszag megszüntetésében is segíthet, sőt, némi fehérítő hatással is bír. Akár a fogkefénket is belemárthatjuk egy kis tengeri sóba, és ezzel átdörzsölhetjük a fogunkat és az ínyt is. Óvatosan.

Az antibakteriális, gomba ellenes hatású szájvízhez 2 teáskanál tengeri só, 2 dl vízben feloldva, 1-2 csepp, jó minőségű borsmenta illóolaj (el is hagyható) szükséges.

Tengerparti hullámok

A tengernél valahogy más minőségű a haj is, sőt, van, akinek menő hullámok kerülne ilyenkor sörényébe. Ha szeretnéd ezt a hatást otthon előidézni, akkor keverj össze magnézium-szulfátot (keserű só) vízzel és valamilyen hajolajjal, például argánolajjal, és dörzsöld be a hajadba, hagyd hatni pár percet, enyhén öblítsd ki, majd hagyd a levegőn megszáradni a hajad.

Forrás: stylecaster.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...