2015.08.15. 08:31:33 8502 254

Tele energiával! – Így indítsd a napot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Üres gyomorral munkába, iskolába menni, vagy úgy egyáltalán bárminek is nekiállni reggel, szinte képtelenség. Persze, van, aki korgó gyomorral áll neki a munkának, de ő nyilván azzal is tisztában van, hogy ez negatívan befolyásolja a teljesítőképességét. De mit együnk, hogy már reggel csúcsformában legyünk?

Finom reggeli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom reggeli

Ezért nem mindegy

Az már jó, ha reggel a kávé mellé azért még eszünk valamit, de az már korántsem mindegy, mivel indítjuk a napunkat. Jó, ha tudjuk, hogy a napi összes energiabevitelünk 12 %-át a reggelivel kellene magunkhoz venni.

Akkor mégis mit?

A teljes kiőrlésű péksütemények, a zabpehely, müzli remek energiaforrás, hiszen mindkettő gazdag szénhidrátban, és sokáig tart a hatásuk. És még az alakunknak is jót tesz. Vagyis ha ezekkel indítjuk a reggelt, kevesebb az esélye, hogy a délelőtt folyamán farkaséhség törne ránk, amit általában mindig valamilyen „sütikével” vagy „csokikával” szeretnénk csillapítani. Úgyhogy, idomaink duplán hálásak lesznek érte.

Mi kell még a tökéletes reggelihez?

Ha lehet, nyugalom. Legalább arra a kis időre halkítsd le a telefonodat, kapcsold ki a tévét, rakd félre az újságot, számítógépet, amíg reggelizel. Ha nyugodtan indul a napod, a következő órákban eléd gördített akadályokat is könnyebben veszed majd.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...