2015.04.14. 10:00:00 9425 276

Tejesdoboz újratöltve – Avagy a tejesdoboz utóélete
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyára sokan emlékeznek a jó öreg, soha le nem bomló, kezünkből mindig kicsúszó tejeszacskókra, amik kiürülve a kukában, esetleg „jelzőszalagként” végezték valahol. Aztán jöttek a dobozok, amikben sokáig eláll a beletöltött folyadék, ha üres, összegyűrve a szemetesbe kerülhet. Vagy mégsem?

Tejes dobozok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tejes dobozok

Talán nem is hinnéd, hogy mi mindenre használhatod a kiürült tejes, üdítős dobozokat. Adunk néhány ötletet, amit kedved szerint használhatsz, továbbfejleszthetsz.

Ha jól esne egy hideg ital

Ehhez a mutatványhoz zárható tetejű dobozra lesz szükséges. Mosd ki a dobozd alaposan meleg vízzel, töltsd fel vízzel és rakd be a fagyasztóba, amíg a víz át nem fagy benne. Ha megvan, vedd ki a dobozt és tedd meleg vízbe, amíg a jég „el nem engedi” a doboz oldalát. Akkor vágd le a dobozt a jégről, majd az így kapott tömböt tedd „biztos talajra”, esetleg takard le egy konyharuhával és húsklopfolóval törd szét a tömböt. A hűsítő jégdarabok mehetnek is a finom italokba.

Minden növény így kezdődik

Akár legújabb szobanövényed, vagy a veteményesed alapja is lehet egy tejesdoboz. Ehhez az alsó harmadára lesz szükséged. Vágd le a doboz tetejét, az alját lyukaszd ki. Végül tedd bele a földet és a magokat és várd, mikor bújik elő a földből az új élet.

Lehet belőle tároló is

Ha a doboz tetejét levágod, az alsó rész pedig befested vagy valamilyen technikával kidíszíted, praktikus tárolódobozka is készülhet belőle. Remek lehet például az irodába gépkapcsok tárolására, de kicsit magasabbra hagyod, a mindig szanaszét heverő tollakat, ceruzákat is tarthatod benne.

A kertben is hasznos lehet

Ha megtöltöd a dobozokat némi homokkal, remek bowling bábuk lehetnek belőlük. Hogy még érdekesebb legyen a dolog, ki is pingálhatod a dobozokat kedved szerint.

Az ajándéknak is meglesz a helye

Készíthetsz ajándéktasakot is a kiürült tejesdobozból. Ehhez vágd le a felső felét a doboznak, mosd ki és hagyd kiszáradni. Ha megvan, a karton külső felét dörzsöld át csiszolópapírral és ezután fesd be az általad választott színre, vagy díszítsd valamilyen módon. Ha megvan, a doboz felső, egymással szembeni oldalán csinálj egy-egy lyukat és fűzz át rajt egy, a dobozzal színben harmonizáló szalagot. És már mehet is bele az ajándék.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...