2016.05.11. 14:50:05 9460 326

Tegyél valamit az egészségedért! – Legyél szerelmes!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Abban mindannyian egyetértünk, hogy ha szerelmesek vagyunk, úgy érezzük, miénk az egész világ és legyőzhetetlenek vagyunk. Mintha méterekkel a föld felett lebegnénk és minden olyan rózsaszín. Ám ha a lebegés, a rózsaszín és a legyőzhetetlenség nem is igaz, egészségünk hálás lesz ennek a csodás érzésnek.

Szerelem, védelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelem, védelem

Egy tanulmány szerint a szerelmes érzések és a tartós párkapcsolat jót tesz az egészségünknek.

Jobb memória

A tartós párkapcsolatban élők ritkábban betegednek meg demenciában. Szintén egy tanulmányra hivatkozva állapították meg azt, hogy azok, akik a negyvenes, ötvenes éveikben járva párkapcsolatban voltak, csökkent a demenciára való hajlamuk. Akik pedig ebben az életkorban egyedül voltak, azoknál ez az esély megduplázódott.

Szíves ügyek

Egy vizsgálat szerint a tartósan jó párkapcsolatban élőknél kevesebb esélye van a szívrohamra. Úgyhogy, mindenképpen megéri szerelmesnek lenni.:-)

Szeretkezz, ne betegeskedj!

A szex, az egymásnak való örömszerzés már néhány percen belül enyhíti egyes betegségek tüneteit. Az aktus során termelődő endorfin enyhíti a migrént, illetve az egyéb fájdalmakat.

Szerelemmel az erős immunrendszerért

A kiegyensúlyozott párkapcsolat miatt érzett boldogság, hogy van, akit szerethetünk és van, aki minket is szeret, pozitívan hat immunrendszerünkre, vitalitásunkra is. Néha egy ölelés, néhány bátorító puszi, problémáink kibeszélése is sokat dobhat egészségi állapotunkon.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...