2015.11.01. 08:37:00 9469 244

Teázz a hangulatod szerint!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ebben a zord időben nem is olyan nehéz rávenni magunkat, hogy megigyunk egy bögre forró, isteni finom teát. Hogy „magában”fogyasztjuk, mézzel, citrommal ízesítjük, esetleg tejjel dobjuk fel, az már csak ízlés kérdése. A filter kiválasztásában pedig nagy segítségünkre lehet éppen aktuális hangulatunk.

Finom teák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom teák

Mert testi-lelki állapotunk nagyban befolyásolhatja, hogy milyen teát érdemes fogyasztanunk. De mi van, ha épp cserben hagy a sokadik érzékünk. Ha tanácstalan vagy ezzel kapcsolatban, mindenképp érdemes továbbolvasnod.

Ezt idd…

… ha gyenge vagy, esetleg kerülget a betegség

Ha már a megfázás legkisebb tüneteit is tapasztalod magadon, mindenképp kortyolj csipkebogyó teát. Így feltöltöd kiürült C-vitamin készleteidet, íze, illata pedig szinte azonnal fitté varázsol.

… ha szétszórt vagy és nyugtalan

A citromfű, a kamilla és a macskagyökér nagy segítségedre lehet, ha hangulatod messze áll a nyugodttól. Ezek az ízek segítségedre lehetnek alvászavar, nyugtalanság, idegeskedés esetén is. De a levendula és a komló keveréke is jól jöhet szétszórtság esetén.

… ha érzelmes vagy és szomorú

Ha teljesen el vagy kedvetlenedve, a végtelenségig szomorú vagy, hangulatod pedig melankolikus, az orbáncfűből készített tea (2 teáskanál orbáncfűt 1,5 dl vízben elkeverni és 10 percig állni hagyni) nyugtató hatással bír. Emellett gyulladáscsökkentő is, sőt, sokkal kiegyensúlyozottabbnak is érzed magad neki köszönhetően. De a fahéjjal, vaníliával ízesített teák is jó szolgálatot tehetnek ilyenkor, felveszik a harcot a hétköznapok szürkeségével és egyszerűen csak boldoggá tesznek minket.

… ha figyelmetlen, heves és túl stresszes vagy

Hörpölj be egy csésze finom verbéna teát, és a gondok szinte tovaszállnak. Gyulladáscsökkentő, mérsékli a lázat és erősíti az idegeket. Sőt, ha épp menstruációs fájdalomtól szenvedsz, akkor is sokat segíthet rajtad.

… ha fáradt vagy és lapos a hangulatod

Rendszerint az ember ilyenkor azonnal a kávé után nyúl. Pedig vannak hatásos módszerek még ezen kívül is. Mondjuk ilyenkor tehet jó szolgálatod a kedvenc fekete teád, mely a benne lévő koffeinnek köszönhetően sokkal kíméletesebben fejti ki hatását, mint a kávé. De jó ilyenkor rooibos teát kortyolgatni, mely szintén felpörget és javít a kissé lapos hangulatodon is.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...