2016.06.21. 12:14:17 11442 292

Te is csinálod ezeket a zuhany alatt? – Mindannyian bűnösök vagyunk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fürdőszoba az a hely, ahol magára marad az ember, idétlen képeket vághat a tükörbe (vagy van, aki napokig bele sem néz), aztán jöhet a zuhany vagy fürdőzés… Az, hogy ott mit csinálunk, végül is csak ránk tartozik, nemde? Ugyanakkor mindenkinek vannak kevésbé higiénikus szokásai, amikről jobb lenne, ha leszokna.

Zuhanyzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhanyzás

Túl sokáig használod ugyanazt a borotvát

Már alig tudsz vele borotválkozni, gyakorlatilag könnyebb megvágni vele magadat, mint a szőr hatékony eltávolítása, de valamiért te még mindig ragaszkodsz a borotvához. Spórolás? Lustaság? Ki tudja… A lényeg, hogy mindannyian őrizgettünk már rossz borotvát, sőt, használtuk is. (És mindig megbántuk.) Higiéniailag is hagy kívánni valót maga után a dolog: tele van elhalt hámsejtekkel, bacikkal, szőrszálakkal, jobb lesz megszabadulni tőle, ha lakik ilyen a fürdőszobádban.

Kölcsön veszed a feleséged/férjed borotváját!

Nos, legyünk őszinték, valószínűleg mindenhová ugyanazt a borotvát használja a másik fél, inkább maradjunk a sajátunknál, a saját bőrünkkel, szőrünkkel és bacijainkkal.

A hajmosás közben kihullott haj csempére ragasztása

Mosod a hajad, és a kezedben marad néhány hajszál, a lefolyót kímélendő, inkább a csempére vagy a szappantartóra teszed. Aztán elfelejted onnan levenni a zuhanyzás végén… Végül a férjed szól rád, hogy nincs szabad falfelület… Khm. Nincs mentség. :D Ugyanígy, a lefolyóból is illik kiszedni az ottraboskodó hajszálakat.

Ugyanazt a fürdőlabdát, luffát vagy szivacsot használni évekig

Attól még, hogy tisztálkodásra használja az ember, nem azt jelenti, hogy a szivacs, a fürdőlabda és a luffa automatikusan tiszta marad, akár évekig. Ahogy a fogkefénket, ezt is illik időről-időre kicserélni. Tele van elhalt hámsejtekkel, és egy idő után a forróvizes öblítés nem elég…

Egy szappant használ a család apraja-nagyja

Nos, az a szappan valószínűleg tele van elhalt hámsejtekkel, és jobban örül az ember, ha csak a saját bőrdarabkáival találkozik, máséval nem. Legyen mindenkinek külön szappan, vagy egy közös tusfürdő – a flakonnal nincs semmi baj.

Túl sokáig használod a törölköződ

A törölközőket gyakrabban kell mosni, mint gondolnád! Főleg, ha nem hagyod rendesen megszáradni, és fürdőszobában lógatva tárolod. A nyirkos törölközőben könnyebben megtelepszenek és gyorsabban szaporodnak a bacik, jobb, ha 2-3 naponta cseréled, ha rendesen, kiterítve mindig megszárad a következő használat előtt, akkor akár 5-6 napig is használhatod.

Hetekig elhanyagolod a takarítását

Végül is víz folyik a kádba, nem igaz? Azért nem árt hetente kifertőtleníteni, főleg, ha többen használjátok, és esetleg a mosógépből is odafolyik a víz… Akkor akár még gyakrabban is megfoghatod a fertőtlenítőszert, ecetet és a szivacsot. Ne feledkezz meg a kesztyűről sem!

Túl sokáig élvezed a zuhanyzás vagy fürdőzés örömeit!

Hogy ezzel mi a baj? Azon kívül, hogy rengeteg vizet elpazarolsz, a bőrödet is rendkívül kiszárítod. A legjobb, ha a lehető leggyorsabban lezuhanyzol, és csak nagyon ritkán fürdesz.

Foglalt volt a WC…

Szóval inkább a kádba pisilsz, zuhanyzás közben. Ugye nem kell taglalnunk, hogy ez miért nem túl higiénikus…

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...