2016.07.17. 09:59:07 9471 251

Te is angolosan iszod a teát? – Nem biztos, hogy gyakran kellene
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Személy szerint én egyszer próbálkoztam vele, de nem volt valami bizalomgerjesztő, úgyhogy azóta nem kíséreltem tejet önteni a teámba. Ám ismerek olyat, aki erre az ízkombinációra esküszik (nem, nem egy kedves angol ismerős:-)). De ki hitte volna, hogy ennek is megvannak a maga veszélyei.

Angol tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Angol tea

Mindennek a kulcsa: a fluorid

Talán Te sem tudtad, hogy a fekete és a zöld tea rendszeres fogyasztásával sokat tehetsz fogaid védelméért, illetve védhet a fogszuvasodástól. Ez az italok magas fluoridtartalmának köszönhető. Napi egy liter meleg, filteres itóka elfogyasztásával 1-2 milligramm fluorid jut a szervezetünkbe, mely az ajánlott napi mennyiség harmada. A gyógyteák is bírnak fluoridtartalommal, igaz, itt nagyban függ az összetevőktől is. Ám ha tejjel isszuk a teát, a fenti pozitív tulajdonság már nem érvényes.

De miért?

Az, hogy a tej hatással van a tea fluorid tartalmára, annak „köszönhető”, hogy a tejben lévő kalcium megköti a fluorid egy részét, így az tulajdonképpen nem hasznosítható a szervezet számára. Igaz, a fluoridokat ásványvízzel és kávéval is magunkhoz vehetjük, és ott vannak az ásványi anyagot tartalmazó zöldségek és gyümölcsök, tengeri halak is, és hamar összejön a felnőtteknek ajánlott 3-4 mg fluoridmennyiség. Tehát, ha mégis megkívánnád az angol teát, valószínűleg belefér. Nem kóstoltad még? Azt javasoljuk, hogy hagyományos angol reggeli teával próbálkozz elsőre (English breakfast tea) és minél zsírosabb tejjel, amelyből elegendő egy fél deci.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...