2016.04.17. 11:11:27 7243 193

Tavaszi sminktrükkök – Varázsold még ragyogóbbá az arcodat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába a tavaszi napsütés, az arcod még mindig nem a meleg, ragyogó évszakot, sokkal inkább a téli zimankót, sápadtságát tükrözi? Ne csak várd, hogy ez majd megváltozik, hanem tégy Te is valamit azért, hogy bőröd frissebbnek, üdébbnek hasson. Egy-két sminktrükk akár rajtad is segíthet!

Fáradt bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradt bőr

Állj át az újra!

Még ugyanazt a krémet, alapozót használod, amit a télen? Ideje váltani valami tavasziasabbra! Kevesebb zsíros, nehéz összetevő, több nedvesség kell a bőrnek, és némi napvédelem sem árt. Fontos, hogy biztos alapot adj a sminkednek, hogy tartósan az arcbőrödön maradjon.

Ragyogj!

A tökéletes alapozáshoz használj olyan púdert, gyöngyöket, melyek ragyogást kölcsönöznek a bőrödnek. Lehet ez bronzos, aranyszínű, vagy rózsás árnyalatú is. Törekedj arra, hogy ne a fürdőszobai, hanem természetes fénynél vidd fel az arcodra, mert azt kell majd látnod, hogy természetes fényben hogyan ragyog a bőrödön.

Arany helyett bronz

A bronzos púderből mehet arcunk azon részére, ahol először barnulunk le: a homlokra, orcára, az állra és az orrunkra. Egy vastagabb púderecsettel csodákra leszünk képesek. Aranyszabály ennek kiválasztásakor, hogy inkább aranybarna legyen, mint pirosas árnyalatú, illetve a kevesebb több. Ha néhányszor végighúzod a kézfejeden az ecsetet, a felesleg lekerül róla. Nem baj, ha a ruhából kilógó részekre is kerül a bronzos árnyalatból, mondjuk a vállakra, nyakra, dekoltázsra.

Ragyogjon a tekinteted!

Frissítsd fel a tekinteted egy gyöngyházfényű szemhéjfestékkel! Ehhez tegyél egy keveset a szemed sarkába, vagy közvetlenül a szemöldököd alá. Máris kipihentebbnek hat a tekinteted!

Szeresd a barnát!

Ha a napcsókolta barna bőrt nincs türelmed kivárni, használhatsz önbarnítókat is. Légy óvatos és körültekintő a felvitelüknél, mert nehogy a kevesebb sokkal többnek tűnjön, mint szeretnéd. Az árnyalat kiválasztására is szánj elegendő időt.

Tégy a fáradt szemek ellen!

Ha a fáradtság a szemeiden is meglátszik, mert pirosak, méghozzá az alsó szemhéjad is, akkor ez ellen egy fehér szemceruzával, vagy tussal veheted fel a harcot. Óvatosan vidd fel az alsó, belső szemhéj mentén. Ennek köszönhetően szemeid nagyobbnak is hatnak majd.

Radírozz!

A szürkeséget könnyen eltávolíthatod egy alapos, ám kíméletes bőrradírozással! Válogathatsz a boltok, drogériák polcairól is, de készíthetsz otthon Te magad is, például sütőtökből.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...