2016.12.01. 08:00:00 14200 399

Táplálék az agynak - ezek az ételek javíthatnak a memórián és a koncentráción
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ételek, amiket megeszünk tényleg rendkívül nagy hatással vannak ránk: a hangulatunk, az energiaszintünk, a kilóink, sőt, még az agyműködésünk is meghálálja, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek tényleg táplálóak, nemcsak laktatnak. Ezekkel az ételekkel, italokkal támogathatod a memóriád és a koncentrációs készségedet!

Dió közelről - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dió közelről

Persze nincsen olyan étel vagy ital, amitől egy varázsütésre még okosabb leszel, de azért akadnak olyan élelmiszerek, amelyek mindenkinek a saját keretei között serkentik az agyműködését.

Koffein

A koffeintől éberebbnek érezhetjük magunkat, hiszen élénkítő hatással bír. Ugyan a hatás csak rövidtávon érvényesül, de munkában, tanuláshoz kihasználhatjuk. Vigyázzunk azonban, mert a túl sok koffeintől nyugtalanok lehetünk, és az már nem segíti a koncentrációt.

Glükóz, azaz szőlőcukor

A szőlőcukor rövid távon segíthet a koncentrációban, javíthatja a memóriát és az agyműködést. Egy pohár édes ital már megteszi a hatást, nem kell belőle túl sok, mivel azzal megint csak az ellenkező hatást válthatjuk ki, ráadásul a kilóinknak sem tesz jót.

Hal

A tengeri halak omega-3 zsírsav tartalma ideális táplálék az agynak, nemcsak rövid távon serkenti az agyműködést. Hetente kétszer ajánlott fogyasztani belőle és csökkenthetjük akár az időskori demencia kockázatát is.

Csonthéjasok és magvak

A dió, mandula, mogyoró és a különböző magvak is tartalmaznak esszenciális zsírsavakat valamint E-vitamint is, melyek hosszútávon is segíthetnek megőrizni az agy egészséges működését. A rágcsálás rövid távon segítheti a koncentrációt.

Étcsokoládé

Az étcsokoládé is olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek jó hatással vannak az agyfunkciókra, koffein is található benne.

Teljes kiőrlésű gabonák

A vérkeringésre jó hatással vannak a teljes kiőrlésű gabonák, hiszen csökkentik az érelmeszesedés kockázatát, és a koleszterinszintet is egyensúlyban tartják. Ezenkívül E-vitamin és rost tartalmuk is jelentős. Ennek köszönhetően az agy jó működéséhez szimplán az erek karbantartásával is hozzájárulnak.

Kiegyensúlyozott étkezés

Az egészséges, kiegyensúlyozott étkezéssel megfelelő tápanyagokat juttathatunk a szervezetünkbe és az agyunkhoz is. Ha éhesek vagyunk, az is csökkentheti koncentrációs képességünket, de az is, ha túl esszük magunkat. Érdemes erre is odafigyelni.

Hogyan támogasd az agyműködésed egy nehéz nap előtt?

Tudod, hogy sok minden vár rád, és szeretnél 100%-osan teljesíteni? Akkor kövesd ezt az útmutatót:

Kezdd a reggelt egy tápláló, de nem túl nehéz reggelivel. 100%-os gyümölcslé, teljes kiőrlésű kenyér és egy kis füstölt lazac vagy avokádó szelet rá. Egy csésze kávé, ha bírod és szoktál kávézni.

Előzőn este feküdj le időben, alvás előtt ne edd tele magad, hogy jól tudj aludni. Ehhez egy esti séta is hozzájárulhat.

A nap folyamán ügyelj rá, hogy elegendő folyadékot igyál: víz, gyümölcslé, tea formájában.

Délelőtt dobj be egy kis diót és étcsokit.

Ne edd magad túl ebédre, válassz könnyen emészthető levest, főételt és salátát. A desszertet hagyd ki!

Délután megint ihatsz egy kis kávét vagy egyél még egy kis csokit, diót uzsonnára.

A mozgás, tiszta levegő segíthet a gyorsabb gondolkozásban.

A meditáció tisztítja az elmét, ellazít és javítja a koncentrációt.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...