2016.12.14. 16:00:11 9568 284

Találd meg a megfelelő könyvet mindenkinek! Decemberi könyvajánló
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A könyv klasszikus ajándék karácsonyra. Szerencsére ilyenkor van választék bőven, és a boltok is igyekeznek minél több olvasmányt a kínálatukban tudni. Válogattunk nektek karácsonyi történeteket, újdonságokat, régi klasszikusokat és gyerekeknek való olvasmányokat is.

Könyvek karácsonyra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Könyvek karácsonyra

Karácsonyi levelek - J. R. R. Tolkien

A gyűrűk ura és a Hobbit írójától egy bájos karácsonyi, családi történet, cuki illusztrációkkal. A levelek egyenesen Télapótól érkeznek a Tolkien testvéreknek, és az írások által betekintést nyerhetünk az Északi-sark életébe, hétköznapjaiba, mókás eseményeibe. Szívet melengető!

Megúszhatatlan -Ahogy a gyerekeimnek elmesélem - Jakupcsek Gabriella

Vannak elkerülhetetlen (megúszhatatlan) dolgok az életben, legyen szó párkapcsolatról, munkáról, családról vagy gyereknevelésről. Ezekről a helyzetekről beszél nekünk és lányának a jól ismert műsorvezetőnő, Jakupcsek Gabriella. Számtalan híres emberrel készített interjúval örvendeztetett már meg minket, ezúttal viszont személyes történeteit tálalja.

Agykontroll - Stephen King

A gondolatoknak hatalma van, a sötéteknek is, és néha rendkívüli dolgok történnek a szellemvilágban.

Mire megy egy gyilkos, aki agysérüléssel fekszik a kórházban, és úgy tűnik ártalmatlan, ám titokzatos erők támogatják őt. A Bill Hodges-történetek lezárása igazi csemege Stephen King rajongóinak.

Puszi, Erzsi! - A világ macskaszemmel - Homonnay Gergely

Hogy látja az életet egy kifinomult macska? Ezt tudhatjuk meg Erzsébet Fenevadova történetéből, aki tulajdonképpen nem is egyszerű cica, hanem egy celebmacska. Humoros kis sztori, amit a macskarajongók imádnak, és a karácsonyi vásárlási listáknak máris az élmezőnyében van.

Biblia

Ha már karácsony, akkor egy példány a Bibliából, akár ajándékba is. Rengeteg különféle kiadása van: kicsiknek, fiataloknak, újrafordított, nagy méretű, családi, tömörített, válogatott versekkel, képekkel tűzdelt, és sorolhatnám. Szóval van választék, mindenki az igényének megfelelő példányt szerezheti be. Szép ajándék lehet!

Gyerekeknek

Tiniknek és felnőtteknek is valószínűleg az idei karácsony legnagyobb slágerkönyve a Harry Potter és az elátkozott gyermek - Első és második rész lesz.

Hatalmas siker idén a Nyírd ki ezt a naplót sorozat, amelynek most már többféle kiadása is van. A könyvről már írtunk nektek, itt elolvashatjátok>>

Továbbra is kedvenc az Egy ropi naplója a 10-13 évesek körében. Greg vicces történetei között a 11. a soron következő, ha a legújabbat szeretnéd beszerezni. Ebben horrorfilm forgatásra készülnek a srácok.

Berg Judit Ruminijében izgalmakban nincs hiány, a gyerekeknek szóló kalandregény, melynek főhőse egy kisegér. A regény erőssége a nyelvezet, mely miatt ma már igazi klasszikusnak számít, és a Nemzetközi Gyermekkönyv Tanács 2007-ben ki is tüntette.

A legkisebbeknek még mindig Bartos Erika gyermekkönyveit (Anna, Peti és Gergő; Bogyó és Babóca sorozat) ajánljuk, hatalmas a választék és a kicsik imádják az aranyos történeteket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.