2015.09.11. 20:21:33 10939 254

Tablet, laptop, asztali számítógép? Mi kell a gyereknek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyára sokan hallották az elmúlt néhány hétben gyerektől, unokától, hogy - persze szigorúan az iskola miatt :) - elengedhetetlen egy számítógép beszerzése. Sorra vesszük a különböző típusok mellett és ellen szóló érveket.

Tablet, laptop - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tablet, laptop

Cikkünk eredeti témája a döntés megkönnyítése akart lenni, de a vázlat megírásakor kitisztult a kép: nem tudjuk megmondani neked, hogy melyiket vedd meg. Tényleg neked kell ebben döntened, mi csak a pro és kontra érveket tudjuk elmondani. De nézzük is sorra, mik is ezek.

A készülékeknél az általános felhasználásról fogunk írni, és nem szeretnénk senkit arra ösztönözni, hogy mélyebben nyúljon a zsebébe, mint amennyire feltétlenül szükséges.

Laptop

Ez a legáltalánosabb, legelterjedtebb, hiszen benne van minden jó: teljesítmény és hordozhatóság egy eszközben. Éppen ezért az áruk is magasabb, és minden téren kompromisszumot jelentenek.

A boltokban kapható 100 000 Ft körüli készülékek nagyjából a beugró szintet tudják, használhatók ugyan internetezésre, szövegszerkesztésre, de néha már egy youtube-videó is kifog rajtuk, a viszonylag újabb (2-3 éves) játékokat pedig felejtse el a gyerek.

Olyan laptop, ami nagyjából már meg tud felelni a jelenlegi elvárásoknak, inkább 200 000 Ft körül található.

Üzemidőben 3-4 óra elvárható, és még a súly sem akkora probléma, hogy a gyerek hétvégente ne tudná hazahozni a kollégiumból.

Tabletek

Lényegesen olcsóbban kaphatók, mint a laptopok, üzemidőben többet tudnak, a telefonokra tervezett játékok simán elfutnak rajtuk. 50 000 Ft-tól már teljesen jó minőségű készülékek kaphatók, amelyek simán bírják addig, mint egy beugró áru laptop.

Ami a legjobb, hogy nagyon mobilak. Elférnek egy iskolatáska, de akár még a kabát zsebében is, súlyuk szinte nincs.

A gond csak akkor van, ha többet akar leírni a gyerek, mint egy Facebook-üzenet. Merthogy ahhoz már kell kiegészítő billentyűzet, vagy azt tartalmazó tok, ami még kb. 10-20 000 Ft. Tok - a sok hordozás miatt - egyébként is erősen ajánlott, nem egy lazán ledobott táskából törött üveggel kerülnek elő.

Akkor is nagyon jó, ha sokat utazik a gyerek, vonaton, buszon tud filmet nézni, zenét hallgatni egy tableten. Pont ezért a legjobb választás, ha a gyerek viszonylag sokat utazik az iskoláig, minden nap.

Asztali számítógép

Néhány éve még ezek jelentették A SZÁMÍTÓGÉPET. Ma már szinte ezekből adják el a legkevesebbet, és ebben már benne van a cégek vásárlása is, ahol azért még mindig nagyon nagy számban találjuk meg ezeket.

Legfőbb előnyük, hogy sokkal nagyobb kijelzővel rendelkeznek, mint az előző kettő: ezzel egy TV-t is kiválthatnak. (A gyerekek nagy része amúgy is keveset néz TV-t, inkább online videókat néznek, még inkább közösségi oldalakat.)

További előnyük, hogy hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint egy laptop vagy egy tablet, hiszen bővíthetők, illetve az alkatrészek viszonylag, elemenként is könnyen cserélhetők. Egy közepes laptop árából viszonylag erős asztali számítógépet lehet összeállítani, cserébe a beüzemelés helyén marad, nem igazán hordozható.

Ha a gyerek a közelben tanul, és hamar beér az iskolába, ez lehet a leggazdaságosabb választás.

Írta: Tézsé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.