2016.12.21. 11:00:08 13458 308

Szobanövények, amiket jó eséllyel Te sem fogsz kinyírni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogy miért nem szeretek szobanövényt kapni? Mert mindig rettegek, hogy pár hét után a szemetesben kell kikötnie az egyébként gyönyörű és egészségesnek tűnő virágoknak. Pár növényke azonban még nálam is évek óta örömmel el van, így ezeket bátran merem ajánlani, ha egy kis zöldre vágysz a lakásban, de nincs a gondozásukra sok időd...

Szobanövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövények

Calathea

Na ezt a növényt már többször sikerült visszahoznom az enyészetből… Heti egy locsolással, félárnyékos helyen nagyon szuperül elvan. Ha kimaradnak a locsolások, akkor leengedi és összepöndöríti a leveleit, elterül szegényke. Azt hinnéd, hogy vége a dalnak, de nem! Egy alapos locsolás, és feltámad!

Vitorlavirág

VitorlavirágVitorlavirág
Heti egy locsolással szépen eléldegél ez a zöld növény, igaz, virágot csak akkor fog hozni, ha ideálisak a körülmények, azonban a kevésbé tökéletes tartási viszonyokat is jól viseli. Például a sötétebb szobákat, vagy ha néha kimarad egy-egy locsolás. Persze, ha valóban szépséges és nagy vitorlavirágot szeretnénk, akkor annak is megvan a trükkje, itt írtunk róla.

Aloe vera

Aloe vera cserépbenAloe vera cserépben

Ez a viszonylag igénytelen gyógynövény szuper szobanövénynek bizonyulhat. Kedveli a világosabb, meleg helyeket (sima szobahőmérséklet), de ne tegyük ki közvetlen, tűző napfénynek. Legnagyobb előnye talán, hogy rendkívül jól viseli a szárazságot, akár több hónapig is magára hagyhatod, akkor sem veszi tőled zokon, de ha te hetente meglocsolod, amikor a felső föld rétege már teljesen száraz, akkor örülni fog a víznek is. Talán csak akkor tudod elrontani, ha túlságosan gondoskodó vagy, és túl gyakran, túl sok vízzel öntözöd meg. Az aloe veráról itt írtunk bővebben>>

PROAKTIVdirekt nyereményjáték - nyerj akár 10.000.000 Ft-ot!PROAKTIVdirekt nyereményjáték - nyerj akár 10.000.000 Ft-ot!

Broméliafélék

BroméliaBromélia

Igaz, trópusi növények akárcsak az orchidea vagy a vitorlavirág, mégis jól bírják a szárazabb, magyarországi klímát is. Locsolni kb. hetente egyszer kell, nem kell hogy nagyon vizes legyen a földje, viszont a levelek közepébe kell mindig pár csepp víz, és a permetezést is meghálálják. A világos, meleg szobákat kedvelik. Tapasztalatom szerint nem sínylik meg, ha néha kimarad egy-egy locsolás, ezért ezek sem tartoznak a kényes növények közé. A virágzásuk elég hosszú, így akár hónapokig szép dísze lehet a nappalinak, utána pedig zöld levele is üde színfolt.

Még több elpusztíthatatlan szobanövény itt>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...