2016.11.09. 08:00:19 10458 264

Szinte alig volt hús a virsliben - kivonták a forgalomból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alacsony hústartalmú, lengyel gyártású, 1 kilogrammos, vákuumcsomagolt BARONI baromfi virslit vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a LIDL Magyarország Bt. egyik élelmiszerüzletében, a termék hústartalma csupán 18 százalék volt a Magyar Élelmiszerkönyvben (MÉ) előírt 40 százalékkal szemben.

Virsli, felvágott - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virsli, felvágott

A készítmény fő összetevőként 43 százalékban csontokról mechanikusan lefejtett húst, úgynevezett MSM-et tartalmazott. Az európai uniós előírások alapján azonban az MSM nem tekinthető húsnak, így a hústartalomba sem számítható bele. A terméket tehát jogellenesen hozták virsli megnevezéssel forgalomba Magyarországon - tették hozzá.

A Nébih ezért elrendelte az érintett tétel, amelynek a fogyaszthatósági ideje: 2016. október 29., tételazonosítója pedig az L:11732 0310280, valamint az ezzel azonos összetételű és jelölésű BARONI baromfi virslik kivonását a forgalomból.

A közlemény szerint a hatósági intézkedésen túl a forgalmazó felvette a kapcsolatot a gyártóval, hogy a továbbiakban csak a jogszabályoknak megfelelően jelölt termékek kerülhessenek az üzletekbe.

Kiemelték: 2017. augusztus 1-jétől tovább szigorodnak majd a Magyar Élelmiszerkönyv húskészítményekre vonatkozó előírásai, ugyanis a jövőre életbe lépő szabályok értelmében a virsli hústartalmának minimum el kell érnie az 51 százalékot, a termékben található MSM aránya pedig nem haladhatja meg a 10 százalékot.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...