2015.11.08. 19:04:37 11452 264

Színes tények a színekről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A színek meghatározzák életünket, hangulatunkat. A minket körülvevő falak, az otthonunk színeiből pedig lehet következtetni személyiségünkre. Hogy egy-egy nap milyen árnyalatokba bújunk, hűen tükrözi az éppen aktuális kedélyállapotunkat.

Színes kezek:-) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes kezek:-)

Ezek, amiket tudtunk a színekről. Most jöjjenek olyan tények, amiket talán még nem is sejtettünk.

A nők így, a férfiak úgy

Hitted volna, hogy a nők és a férfiak különbözőképpen látnak? Bizony, míg mi nők egy szín számtalan árnyalatát vagyunk képesek megkülönböztetni, addig a teremtés koronái szinte ugyanolyannak látják a különböző árnyalatokat.

Színbetegségek

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen is létezik. Hogy valaki a pókoktól fél, vagy irtózik, az egy dolog, de hogy a színektől? Pedig van ilyen. Vannak, akiket a zöld színtől, míg másokat a kék színtől ráz ki a hideg.

A szivárvány is több

A szivárvány valójában jóval több, mint amit mi is látunk. Ám ezek számunkra eltűnnek az égen lévő csillagokban. Emiatt látunk csak annyit a szivárványból, amennyit. De csodaszép az is!

A kék az abszolút kedvenc

Míg kislányként mindenki a rózsaszínt favorizálj, addig felnőttként inkább a „valósabb” színek felé hajlunk. Talán ezért is lehet, hogy a Földön élők első kedvenc színe a kék. Őt követi a bíbor és a zöld,

Nem a szín a lényeg

Habár a bikaviadalok elengedhetetlen kelléke a vörös kendő, a nem túl barátságosnak tűnő állatok mégsem elsősorban annak színétől vadulnak be. Inkább a kendő lóbálása hergeli őket.

Színesben kémlelő cicák

A kutyusokkal ellentétben a cicák nem csak fekete-fehérben, hanem szép színesben látják a Világot.

Néha kicsit túlzás…

A színvakság kifejezés egy kicsit túlzás. A színvakok általában csupán egy színt nem képesek meglátni. A valóban színvakok a vörös, a kék és a zöld árnyalatait sem látják, és ez vezethet ahhoz, hogy a többit sem, de ez a hármas csak igen ritka esetben fordul elő.

A sárga busz nem a véletlen műve

Tanulmányok igazolják, hogy a sárga színt sokkal előbb észrevesszük, mint mondjuk az igencsak figyelemfelkeltő pirosat. Nem véletlen tehát az iskolabuszok sárga színe. És vajon a new york-i taxiké honnan ered?:-)

Ha igazi játékos vagy…

… akkor csakis kékben „nyomod”. Szintén kutatások támasztják alá, hogy egy kék falak, díszletek között videójátékozó személy szíve egyenletesebben ver, mint mondjuk egy piros vagy sárga szobában játszóé.

Mesterséges tündöklés

Tudtad, hogy a boltokban kapható húsok piros színe nem mindig „eredeti”? Egyes helyeken a húsok felületét szénmonoxiddal kezelik, ami - reakcióba lépve a vérrel – valójában adja a husikák piros, mindig frissnek tűnő színét.

Forrás: eggsmedia.com, listverse.com, youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...