2015.09.24. 08:55:26 7099 147

Színes programokat kínál a hétvégére az Őrségi Tökfesztivál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Színes programokkal várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig az Őrségi Tökfesztivál, amelynek keretében termelői konferenciát, kézműves foglalkozásokat, kirakodóvásárt, néptánc- és népzenei bemutatókat tartanak és gasztronómiai érdekességeket is kínálnak a résztvevőknek.

Töklámpás | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Töklámpás | Fotó: 123rf.com

Pénteken Őriszentpéteren, az Őrségi Nemzeti Park központjában töktermesztői konferenciát rendeznek, Nagyrákoson és Szalafőn pedig ismét kinyitnak a szereken lévő porták, ahol a tökmagköpesztés, tökmagolajütés, illetve a régi gyümölcsfajták termesztésének titkaiba is beavatják az érdeklődőket.

Az Őrségi Tökfesztivál hivatalos megnyitóját szombaton délelőtt 11 órakor tartják Őriszentpéteren, ahol Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár mond nyitóbeszédet. Utána őrségi népzenei- és néptánc együttesek, kórusok váltják egymást a színpadon, majd délután öt órától az Ocho Macho zenekar ad koncertet.

Kézműves-foglalkozás keretében töklámpást faraghatnak az érdeklődők, amelyekkel akár a töklámpás faragó versenybe is benevezhetnek, este pedig egy lampionos felvonulásba is bekapcsolódhatnak. A nap során a hagyományoknak megfelelően tökkirályt is választanak.

Szalafőn a Pityerszeren kézműves kiállítás és kirakodó vásár nyílik a nemzeti park védjegyét viselő termékekből és szakvezetés mellet lesz megtekinthető az őrségi népi műemlék együttes.

Magyarszombatfán délután három órától kemenceavató batyus bulira, közös főzésre és sütésre, este hét órától pedig tábortűz melletti szalonnasütésre várják a fesztiválozókat.

Vasárnap is nyitva lesznek az őrségi porták, ahol helyi ételeket kóstolhatnak a betérők, játszóházat és népi kézműves foglalkozásokat tartanak a számukra, délután egy órától pedig Őriszentpéteren a szabadtéri színpadon folytatódik a kulturális műsor, zenével és tánccal, vásári hangulatú színielőadással.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...