2014.10.17. 20:21:06 26550 84

Színes ötletek raklap bútorokhoz - Rakj össze egyet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Polcos aljú kanapé és ágy? Designos dohányzó asztal kerekekkel? Kerti bútor? Vagy egy komplett gyerekszoba? Egyre többen választják a könnyen elérhető, olcsó és egyedi megoldásokat kínáló raklap bútorokat. A leggyakrabban dohányzó asztal készül belőle, de mivel nagyon jól kombinálható, gyakorlatilag bármilyen bútort készíthetsz. Ha szeretsz alkotni, barkácsolni, akkor vágj bele bátran!

Raklap fotel | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Raklap fotel | Fotó: 123rf.com

Jó ötlet, ha nincs sok pénzed!

Nincs mindig pénz fedezni az első lakás vagy az első albérlet berendezését, és később is elfordulhat, hogy valamit pótolni kell, mert kiszolgálta a maga idejét. Ilyenkor jön jól a raklap. Gyakorlatilag tényleg bármilyen bútor elkészíthető belőle az ágytól a szekrényig, csak kreativitás kérdése az egész!

Mi kell hozzá?

Raklapok, csavarok, fúró, csiszoló papír, szegek, festék, esetleg lakk, ragasztópisztoly, néhány dolgos kéz és az elmaradhatatlan ötletek. Ha kanapét vagy ágyat szeretnél, akkor szükséged lesz még szivacsokra vagy matracokra és párnákra, valamint egy ellenálló anyagra, amivel bevonhatod ezeket. A dekorációs lehetőségek száma pedig végtelen.

Tökéletes, ha újdonságra vágysz

A raklap klassz akkor is, ha esetleg megtehetnéd, hogy rendes bútorokat vásárolj, de Te egyedi stílusra vágysz, és ráadásul imádsz tervezgetni, barkácsolni. Ideális például a hétvégi házba, vagy a nyaralóba is!

Az elkészült bútor lehet minimalista stílusú, nem titkolva a raklap valódi mivoltát, de akár olyan ötletes is, hogy gyakorlatilag fel sem ismerhető az alapanyag. Ez csak a lakásod stílusán, az elképzeléseiden és az ízléseden múlik. Nagyon szép dolgok is készíthetőek belőle, mint ahogy azt az alábbi fotókon is láthatod.

Ötletbörze raklap bútorokhoz

Raklap dohányzó asztal | Fotó: szinesotletek.blog.hu/Raklap dohányzó asztal | Fotó: szinesotletek.blog.hu/

Raklap kanapé | Fotó: szinesotletek.blog.huRaklap kanapé | Fotó: szinesotletek.blog.hu
Raklap asztal | Fotó: szinesotletek.blog.huRaklap asztal | Fotó: szinesotletek.blog.hu

A következő videóban további ötletes megoldásokat láthatsz:

Miért válaszd Te is a saját készítésű raklap bútorokat?

Mert környezetbarát: hiszen újrahasznosíthatsz egy csomó dolgot a készítésénél - akár magát a raklapot is, ha nem újonnan vásárolod.

Olcsó: ezt nem kell magyarázni. Egy raklaphoz már 1500 Ft-ért is hozzájuthatsz, de akár ingyen is, ha vannak raktáros ismerőseid. :) A többi költséged a dekoráción múlik.

Egyedi: az biztos, hogy garantáltan egyedi lesz az, ami kikerül a kezeid közül, hiszen a saját terveid alapján készíted el, azokból az anyagokból, amiket te választottál ki, illetve amikhez hozzáférsz.

Jól variálható: ha nem illeszted össze a nagyobb elemeket, akkor egyszerűen átrendezheted később is a szobát, illetve költözni is könnyebb lesz vele.

Ha kedvet kaptál hozzá vagy már van is esetleg saját raklap bútorod, küldj nekünk fotót róla a Facebookon!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...