2015.12.28. 07:34:26 8950 254

Szilveszterkor lehűlésre, az újévben hóra is számítani lehet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban folytatódik a ködös, párás idő, szilveszterkor viszont lehűlés várható, akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet. Az újév első napjaiban elszórtan már hószállingózásra, gyenge havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hűvös, téli idő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűvös, téli idő

Hétfőn nagyrészt borult, párás, több helyen ködös idő lesz. Elszórtan szitálásra, elvétve esetleg ónos szitálás is előfordulhat. Napközben helyenként elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, erre leginkább a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze északnyugati részén van esély. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul, a hegyekben azonban enyhébb lehet az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 2-7 fok között valószínű, de a napos tájakon kissé melegebb is lehet.

Kedden északkelet felől fokozatosan egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, nyugaton, délnyugaton viszont estig maradnak erősen felhős, párás körzetek, arrafelé szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, nap közben pedig plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

Szerdán túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. A Tiszántúlon megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok lesz, a nappali hőmérséklet 0 fok közelében alakul.

Az év utolsó napján, csütörtökön túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Szilveszterkor a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3 fok között várható, nappal mínusz 3 és 0 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Az újév első napján is hasonlóan derült, csapadékmentes lesz az időjárás. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és mínusz 1 fok között alakul.

Szombaton az ország nagyobb részén még sok lesz a napsütés, de nyugaton megvastagszik a felhőzet, ott estefelé hószállingózás, gyenge havazás is lehet. A minimum hőmérséklet mínusz 11 és mínusz 6, a maximum hőmérséklet mínusz 4 és mínusz 1 fok között valószínű.

Elszórtan jövő vasárnap is lehet hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 4 és mínusz 1 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...