2014.08.27. 18:45:56 4307 23

Szigorítani fogják a bevándorlási szabályokat a németek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A német kormány szerdán elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette az uniós társállamokból érkező bevándorlókra vonatkozó munkavállalási szabályok szigorításáról szóló javaslatait.

Kivándorlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kivándorlás

A tervek között szerepel, hogy hat hónapra korlátozzák a munkakeresésre rendelkezésre álló időt, a szociális juttatásokkal visszaélőket pedig kitiltják az országból, és adószám megadásához kötik a családi pótlék juttatását.

A kormány szándéka szerint az új szabályok már az idén életbe lépnek - emelte ki Thomas de Maiziére belügyminiszter és Andrea Nahles munkaügyi miniszter a javaslatcsomagot bemutató sajtótájékoztatón. Hangsúlyozták, hogy a munkaerő szabad áramlása az európai egységfolyamat legfontosabb vívmányai közé tartozik és Németország érdekét szolgálja, de a visszaélésekkel szemben fel kell lépni.

A szigorítás nem csak a német kormány sajátja, David Cameron brit miniszterelnök már áprilisban bejelentette a britek szankcióit a külföldi munkakeresők szociális juttatásokhoz való hozzáférésével kapcsolatosan. Az intézkedések értelmében minden Nagy-Britanniába érkezőnek három hónapot kell várnia, mielőtt segélyt vehetne igénybe.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...