2016.04.30. 17:50:00 9337 272

Szexi topok, makulátlan bőr – Így csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már csak bő egy hónap, és itt a nyár, a rövid sortok, szoknyák, apró topok és persze a rafináltabbnál rafináltabb fürdőruhák időszaka. Ahogy a ruháink egyre kisebbek lesznek, bőrünkből, testünkből úgy válik egyre nagyobb felület láthatóvá. És így az apróbb, vagy nagyobb bőrhibák is szem elé kerülnek.

Merész ruha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Merész ruha

Van, akiket a nadrágok, szoknyák rövidsége riaszt meg ilyenkor, mert úgy érzik, combukon, illetve a lábuk egyéb területein nem elég feszesek, és a narancsőr keseríti meg a mindennapjaikat. És vannak olyanok is, akiknek a piros foltokkal, pattanásokkal kell megküzdeniük nap, mint nap, ami sajnos nem csak az arcukat érinti. Sokaknak a vállakon, karokon, de főleg a hátakon éktelenkedő „pattik” miatt is aggódniuk kell.

De a háton miért?

Ahogy a dohányzás, a nem megfelelő táplálkozás, a hormonváltozások okozhatnak pattanást az arcunkon, úgy ugyanezek előidézhetnek „nem kívánt lakókat” a hátunkon, karunkon is. Ehhez jöhet még az éppen aktuális felsőnk anyaga, mert nem biztos, hogy az is kifejezetten bőrbarát. Ha még hozzá is nyomódik a bőrünkhöz, ezáltal az izzadás is fokozódik, mely melegágya lehet a különböző baktériumoknak, ezáltal a pattanásoknak. A szűk felsőknél ez a hatás csak fokozódik.

Mit tehetünk ellenük?

1. Az étkezés az alapja mindennek!

Ha nem figyelsz oda arra, mit és miből mennyit eszel, nem biztos, hogy fel tudod venni a harcot a nem kívánt pattanások ellen. A só- és cukorfogyasztásra fokozottan ügyelj!

2. Figyelj az öltözködésedre!

Vagyis a felsőd anyagára, ami közvetlenül érintkezik a bőröddel, mindenképpen fordíts figyelmet a fent is írt okok miatt. Illetve azért is, mert lehet, bőrödön a pattanásokat allergia okozza. Inkább a pamut felsők mellett tedd le a voksodat.

3. Azok a fránya hormonok…

Figyelj tested hormonális változásaira! Ha épp menstruáció előtt vagy, lehet, azért öntöttek el a piros pöttyök. Az általad szedett fogamzásgátló, illetve annak abbahagyása is befolyásolhatja a bőröd milyenségét.

4. Ne hanyagold el!

Hajlamosak vagyunk kihagyni a hátunkat, nyakunkat a mindennapi bőrápolásból. Pedig nekik is meg kellene kapniuk ugyanazt a törődést, mint az arcbőrünknek. Válassz ide is a bőrtípusodnak megfelelő ápolószereket, és naponta tisztítsd, ápold tested ezen részeit is.

5. Legyen a csere rendszeres!

Ne légy rest rendszeresen cserélni a törölköződet, ágyneműdet. Ha túl hosszú ideig vannak ezek használatban, az a bacik, pattanások melegágya lehet.

6. Figyelj oda zuhanyzáskor is!

Ha lehet, kerüld a tusfürdők, gélek használatát a hátadon, mert azok csak tovább száríthatják a bőrödet. Inkább radírozd rendszeresen a „hátsó feledet”, hogy az elhalt hámsejtek folyamatosan eltűnjenek, a pórusok lélegezzenek, és a felesleges faggyú is eltűnjön a bőr felszínéről.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...