2016.02.26. 14:59:49 8897 256

Szeszélyes tavasz? Előzd meg az időjárást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár jelenleg nehéz elhinni, hamarosan megérkezik a tavasz. Ezzel kezdődnek a bajok. Télen egyszerű a helyzet, hideg van, kell a kabát, a sapka, a csizma. De márciusban... Reggel meglátunk egy kis napfényt, és rögtön a tavaszi kabátot vesszük fel, aztán délután a lábunk kockára fagy az átázott cipőben... Sok-sok éves kitartó megfigyeléssel ajánlunk néhány megbízható időjárás-előrejelzést, amiket érdemes menteni.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

A beépítettek

Szinte minden "okos" készülék (telefonok, számítógépek) rendelkezik valamilyen beépített időjárás-előrejelző alkalmazással. A Windows operációs rendszerek 8-tól újabb verziói a Weather Channel alapján adnak óránkénti lebontásban információt a várható hőmérsékletről és esőről. De az Apple (iPhone) is nagyon jó előrejelzést ad. Persze a fentiek csak akkor igazak, ha jól beállítjuk a helyet, vagy legalább engedélyezzük az automatikus meghatározást.

De nézzük, mi az még, ami rendelkezésünkre áll, és esetleg még több információt biztosít.

Eső előtt Köpönyeg

A www.koponyeg.hu legjobb funkciója, hogy rögtön 15 napot látunk előre. A szokásos hőmérsékleti adatokon túl kapunk még szél-erősséget illetve várható csapadékot is. Nagyon jó egy kirándulás előtt, de tény, hogy 3-4 napig pontos, ez után inkább csak tájékoztat. Viszont hosszabb távra tényleg nagyon jó, egy jövő héten esedékes kirándulás előtt mindenképpen nézzünk meg!

Időkép

Az Időképet (www.idokep.hu) lelkes magánszemélyek kezdték el. Néhány éve komolyan úgy tűnt, hogy nem működhet tovább, de szerencsére maradt. Ha a következő 1-3 napra akarunk előrejelzést, az egyik legjobb hazai megoldás. Külön plusz pont azért, mert az előrejelzéseket kiegészítik más szolgáltatásokkal is. Nekem nagy kedvencem az élő kamerakép, amely funkcióval megnézhetem, éppen mi a helyzet például a Balatonnál. (Egy oda-vissza 3-4 órás felesleges út megspórolható :)).

Windguru

Ez minden téren kivétel. Sajnos csak angolul érhető el. Az első, és legfurcsább tulajdonsága, hogy sem térképpel, sem színes ikonokkal nem rendelkezik. Sőt, kifejezetten bonyolult leolvasni a számait. Azért adjunk neki 3-4 alkalommal esélyt, nagyon is megéri. Hiszen az előrejelzéseit (még az ingyenesen, bárki számára elérhető adatokat is) többek között a siklóernyősök használják, akiknek pedig igen fontos minden apró adat.

A keresőmezőbe beírjuk a település nevét. Így 3 órás lebontásban találjuk meg a várható hőmérsékleti, csapadékra vonatkozó adatokat, a várható szélerősséget (széllökésekkel együtt), illetve a különböző magasságú felhőtakarók vastagságát. A következő 24 órában magasan a legpontosabb előrejelzés, és bár folyamatosan kalkulálják újra az adatokat, tapasztalataink alapján ha esőt mutat a következő napokra, akkor sajnos esni is fog.

Írta: Tézsé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...