2015.07.26. 18:00:12 9993 226

Szépségápolási trükkök konyhai „maradékból”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már szinte választani sem tudunk a sok arckrém, hajápoló, bőrradír és a mindenféle kencefice közül. És valljuk be, nincs, de legalábbis nem lenne az a pénzt, amit ne tudnánk elkölteni hajunk, arcunk, testünk szépségének megőrzése érdekében. Pedig szinte a kukából is remek dolgokat varázsolhatunk elő!

Kávézacc a szépségápolásban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávézacc a szépségápolásban

Nem minden szemét, ami a konyhában egy-egy főzés után megmarad. Nézd csak, mi mindenre jó még az, amit már egyszer felhasználtál!

Paradicsomi élmény a bőrnek

Megesik, hogy a valaha ropogós paradicsomok kissé „szottyossá” válnak, emiatt megenni már nem szeretnénk. Ám - mivel nagy része víz - igénybe vett bőrünknek kitűnő „táplálék”. Kb. 1 teáskanál mézet keverj össze paradicsommal, vidd fel az arcodra a mixet és élvezd, ahogy bőröd felfrissül a természetes maszk alatt.

A kávézacc és az ő 3 csodája

Már olvashattál a kávézacc újrahasznosításáról nálunk is, úgyhogy egy biztos: kávézaccot kidobni már-már bűn. A szépségápolásban többek között így hasznosíthatod:

Le a narancsbőrrel!

5 evőkanál kávézaccot keverj össze 1 evőkanál citromlével, kend a problémás részekre és tekerd körbe magad frissen tartó fóliával, vagy egy törölközővel.

Radírozz!

Kókuszolajat és kávézaccot keverj össze és használd bőrradírként zuhanyozás közben.

Az arcodat se hagyd ki!

Ha az arcod bőrére készítenél bőrradírt, a kávézaccnak szintén hasznát veszed. Keverd össze egy kis joghurttal és körkörös mozdulatokkal vidd fel az arcodra, majd öblítsd le!

A virágszirmok utóélete

Egy ideik a lakásod díszei a csodaszép virágok, ám jótékony hatásukat pompájuk után is élvezheted. Tény néhány szirmot egy „spriccelős” üvegbe és engedj rá vizet. Frissítő zápor lehet az arcodnak a forró napokon.

Mihez kezdj a maradék tojássárgájával?

Megesik, hogy sütésből megmarad néhány tojássárgája, esetleg –fehérje. A sárga részből, egy citrom levével és egy uborkával összemixelve, remek sminkeltávolítót készíthetsz. A keverék további előnye, hogy az uborka újra ragyogóvá varázsolja a fáradt bőrt.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...