2015.10.31. 10:39:46 9574 256

Szép és egészséges körmök könnyedén – Tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint minden nő, így én is egészséges, szép, a töredezést hírből sem ismerő, minden lakkhoz, formához passzoló körmökről álmodozom. Ha ilyen állapotban vannak, szinte természetesnek veszem, hogy mindig így maradnak. Amikor pedig nem a legszebb korszakukat élik, kétségbeesetten próbálom visszaállítani az eredeti állapotokat.

Szép és egészséges körmök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép és egészséges körmök

Pedig csak néhány apróságra kellene odafigyelnem, hogy körmeim egészségesek és tündöklők legyenek.:-)

Túl rövidre vágva

Emlékszem, kislány koromban anyukám óva intett attól, hogy levágjam a körömágybőrömet. Merthogy minél többet vágjuk, annál vastagabb lesz, és így folyamatosan gondoskodni kell az eltávolításról. Ám ennek a kis bőrdarabnak van még egy nagyon fontos funkciója: ez egy elsődleges „védelmi vonal”, mely megakadályozza, hogy baktériumok és egyéb más gyulladás keserítse meg a körömágyunk életét. Jobb, ha a körömágybőr problémáját mindenféle otthoni kísérletezgetések helyett inkább szakemberre bízod.

Ha megvan a kedvenc színed

És mondjuk meg is tartanád, akkor a következő módszerekkel sikerülhet is. Nyáron a napsugarak, évszaktól függően pedig a nagyon is fontos rendszeres kézmosás árthat a lakkodnak. Ezt úgy orvosolhatod, hogy egy- vagy kétnaponta új réteget húzol a lakkból a körmödre. Így sokáig tartós marad az eredeti szín és jobban ellenáll a környezet „romboló” hatásainak.

Ha törik, ha reped

Nincs nő, akinek életét legalább egyszer ne keserítették volna meg a töredezett körmök. Ilyenkor rendszerint a körmeinket próbáljuk erősíteni, különböző lakkokkal, kencékkel. Pedig a megoldás nem biztos, hogy ebben rejlik. Inkább táplálkozásunkra kellene odafigyelni, hiszen ezen tüneteket a biotin, vagyis a B7- és H-vitamin hiánya okozza. Ha kiegyensúlyozott étkezéssel mindezt sikerül pótolnod, búcsút inthetsz a repedezett, csúnya körmöknek.

Csak rétegesen

Szeretjük a szép, színes lakkokat, ám azt már kevésbé, hogy egy idő után körmünk sárgás elszíneződést kap tőlük. Ezt úgy akadályozhatod meg, hogy egy vékony réteg, színtelen lakkot viszel fel a körmökre a színes előtt. Ez nemcsak segít, hogy a színes réteg lakk eltávolítása után körmünk egészséges maradjon, de a körmök egyenetlenségeit is „kisimítja” és így még tartósabb marad a kedvenc színünk.

Száraz bőr a körmök körül

Ha Te is találkoztál már a fenti jelenséggel, akkor mindenképp érdemes beszerezni a körmödre valamilyen tápláló olajat, amivel rendszeresen ápolhatod körmeidet, illetve az azt körülvevő bőrt.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...