2016.09.15. 16:27:44 11825 302

Szép álmokat! – Amit megtehetsz a nyugodt alvásért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van úgy, hogy az ember egy-egy hosszúra nyúlt, rohanós munkanap után bármennyire is fáradt, és bármennyire is szeretne, mégsem tud elaludni. Csak forgolódik, vagy a bárányokat számolja, esetleg a TV képernyőjét bámulja, vagy az okostelefonját nyomkodja. Pedig vannak ennél sokkal jobb „altatós” módszerek.

Alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás

Altató olvasás – Tesztelt módszer:-)

Tanulmányok is igazolják, hogy az elalvás előtti könyvolvasás csökkenti a stressz szintjét. Remek levezetése lehet egy fárasztó napnak. Úgyhogy, kapd kezedbe az éppen aktuális kedvencedet, ha csak 5-10 percre is, és olvass néhány oldalt. (Nálam például mindig beválik… sokszor egy teljes oldalt sem kell elolvasni.)

Ha olvasni nincs kedved, írj!

Igen, amolyan naplószerűt, feltéve, ha van kedved újra „átélni” a mögötted álló nap perceit. Míg van, aki gyorsan elfelejtené a nehezebb pillanatokat, másnak jól esik kiírni magából a feszültséget, esetleg ilyen módon átgondolni egy-egy szituációt, helyzetet, döntést.

Húzd ki!

Persze, ne a gyufát, hanem az elektromos készülékek dugóját a konnektorból. Mert a mobilod, a laptopod vagy a televíziód jelzőfénye zavaró lehet. Így néha érdemes őket teljesen kikapcsolni, leáramtalanítani és így nyugovóra térni.

„Nyújtózkodj!”

Vagyis inkább nyújts! Ha nem is az ágyban, közvetlenül lefekvés előtt teszed ezt, de mindenképpen segít az ellazulásban, majd az elalvásban, ha pihi előtt megnyújtóztatod az egész napos ülés, autózás, vagy állás során megfáradt végtagjaidat.

Irány az „alfa”!

A biztos ellazulás érdekében válaszd a meditáció valamelyik formáját! Már 10 perc befelé figyelés is segít kellőképpen ellazulni, megnyugodni, kicsit magadra, gondolataidra figyelni.

Irány a zuhany!

Míg a hálószobában az alváshoz alkalmas hőmérséklet 18 ⁰C körül mozog, addig a forró fürdő, vagy zuhany egyáltalán nem tilos lefekvés előtt. Sőt, ellazít, és kellően elálmosít. A „hideg zuhannyal” inkább reggel próbálkozz, az majd biztosan felébreszt.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...