2015.07.15. 10:38:28 12962 159

Szemhéjtus - használd úgy, mint egy profi!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szemceruza és tus nemcsak feldobja az arcot, hanem élettel tölti meg pillantást és még szexi is. Kivéve, ha rosszul használod, mert akkor többet árt, mint használ. Jó, ha rendelkezel némi tapasztalattal, de a gyakorlat teszi a mestert, szóval soha nem késő elkezdeni.

Szemhéjtus, smink - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szemhéjtus, smink

Szeretnél éberebbnek tűnni?

Hosszú volt az éjszaka vagy csak egyszerűen rosszul aludtál? Másnap reggel csak a felső szemhéjadat húzd ki, mivel ha az alsót is kihúzod, azzal olyan hatást érhetsz el, mintha karikás lenne a szemed.

Ráadásul az alsó szemhéjra felvitt tus vagy ceruza könnyebben elkenődik a nap folyamán, így a rosszból még rosszabb lehet. Esetleg egy testszínű szemceruzával kiemelheted az alsó szemhéjat, ettől nagyobbnak fog tűnni a szemed. A fehér szemceruza már nem divat, inkább felejtsd el! (Kivéve, ha retró partira mész. :))

A nappali sminkedhez használj inkább barnát a fekete helyett, sokkal természetesebb lesz a sminked.

Először húzd ki a szemedet, és csak utána használd a szempillaspirált, ezt is csak a felső szempillákra, hogy nyitottabb legyen a tekinteted. Az alsó szempillákra most nem kell festék.

A folyékony és a gél tus tartósabb és szebb

Nem olyan nehéz a tussal dolgozni, mint hiszed! A mai folyékony vagy gél állagú szemhéjtusok már úgy lettek kialakítva, hogy könnyű legyen velük dolgozni. Sokkal szebben fel lehet vinni a szemhéjra a festéket, mint a szemceruzával és tartósabb is.

Kicsik a szemeid?

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl erősen húzzák ki a szemüket és az alsó szemhéjat is feketével emelik ki, ettől csak még kisebb lesz a tekinteted, hidd el nekünk. A kevesebb több ebben az esetben is! Ahogy fent is írtuk, elég a felső szemhéjat kihúzni, kivéve, amikor nagyon füstös sminket szeretnél.

Ha mégis ki szeretnéd emelni az alsó szemhéjad is, akkor egy erre alkalmas, tartó szemceruzát válassz, és ne húzd ki túl vastagon. A felesleget óvatosan mosd le egy szemhéjlemosóval átitatott fültisztító pálcikával. Jó megoldás lehet az alsó szemhéjakhoz egy kis világos barna, vagy testszínű szemhéjfesték, ezekkel kifinomultabb és természetesebb lehet a sminked. Csak semmi dráma! :)

Lépésről-lépésre

  1. A szem kihúzását középről kezdjük, apró mozdulatokkal haladunk, inkább több lépésben érd el a kívánt vastagságot.
  2. A belső vonal legyen vékonyabb, második lépésként indulj el a szemed belső csücskétől és kösd össze a vonalat a középső résszel.
  3. Harmadik lépésként alakítsd a kívánt formára, vastagságra és hosszúságra a végét.

Íme, egy videó tutorial, amely szintén segíthet, hogy hétvégén már tökéletes legyen a sminked.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...