2016.03.11. 08:59:23 9129 272

Szeles és változékony lesz a hosszú hétvége időjárása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban többször megerősödik a szél, helyenként záporok, március 15-én a hegyekben hózápor is lehet. Ezzel együtt viszont az ünnepi hosszú hétvégén egyre több napsütésre lehet számítani - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Pénteken az ország nagy részén túlnyomóan borult időre lehet számítani, de északkeleten, északon szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Főként délen és nyugaton fordul majd elő elszórtan eső, zápor, északkeleten, északon számottevő csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet. A maximumhőmérséklet általában 9-14 Celsius-fok között alakul, de a nyugati határnál hűvösebb lesz.

Szombaton sok lesz a felhő, de napközben egyre hosszabb napos időszakok lesznek. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között alakul.

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel. A Dunántúlon elszórtan, másutt néhol alakulhat ki eső, zápor. Többfelé erős, az Alpokalján és északkeleten viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok 8-14 fok között alakulnak.

Hétfőn is nagyrészt napos idő várható, helyenként lehet zápor. Emellett sokfelé megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között alakul.

Kedden, március 15-én is többfelé megerősödhet a szél. Emellett viszont általában többórás napsütés valószínű. Elszórtan lehet záporeső, a hegyekben akár hózápor is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. Napközben 6-11 fokig melegszik a levegő.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...