2016.11.26. 08:00:31 12310 350

Szagtalanítás az otthonodban – Adunk a bűznek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt valami bűzlik! Még szerencse, hogy van egy csomó házi praktika a tarsolyunkban, hogy segítsünk a leggyakoribb szagproblémák megoldásában. A megelőzés persze most is jobb lenne, de ne aggódj, a kialakult szagok sem fognak örökké veled maradni!

Szagtalanítás a lakásban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szagtalanítás a lakásban

A szemetes

A szemetes naponta illik kiüríteni, így elkerülhetjük a szagokat. Bár praktikusnak és kényelmesnek tűnhet egy naaaagy szemetes beszerzése egy még nagyobb szemeteszsákkal, de ezzel csak azt érnénk el, hogy állandóan büdös van a lakásban, mert addig tömnénk, amíg tele nem lesz… Szóval egy kisebb igazából jobb. Ürítsük rendszeresen, magát a szemeteskukát pedig hetente- két hetente fertőtlenítsük, vagy áztassuk be szódabikarbónás vízbe.

A zacskó alá elhelyezhetünk újságpapírt, így megelőzhetjük, hogy kellemetlenséget okozzanak a kifolyt dolgok… Ha a kukát Te is a mosogató alatt tartod, akkor tégy mellé macskaalmot.

A hűtőszekrény

Itt is megelőzhetjük a szagok kialakulását, ha semmit nem hagyunk bent, miután lejárt, illetve mindent becsomagolva helyezünk el itt. Ha mégis megtelepedne valamiféle szag, akkor egy csésze őrölt kávénál semmi nem segít jobban. Amikor takarítunk, szódabikarbónás vízzel tegyük.

A toalett

Minden reggel vagy éjszakára önts fertőtlenítőszert a budiba, miután mindenki elvégezte a kis-nagy dolgát. Így elkerülheted, hogy egyáltalán kialakuljanak a szagok. Ne feledkezz meg a vízkőtelenítésről sem, mert abban meg tudnak ülni a bacik, amelyek szintén felelősek a szagokért. A különböző WC-tisztítók és illatosítók is segítségedre lehetnek.

A macskaalom szinte mindenhol működik

A macskaalom semlegesíti a szagokat és magába zárja a nedvességet. Bevetheted a fürdőszobában, a WC-ben, a hűtőszekrényben és a szemetes környékén. Amire még a macskaalom jó lehet>>

Penészszag

A törölközőkből és más ruhaneműkből az ecet távolítja el leghatékonyabban a penészszagot. Mosd ki ecetes vízben őket, majd - ha nem szereted az ecet szagát vagy erősen érzed a ruhákon, mosd ki még egyszer a szokásos módon.

Cipők

A cipőkbe tömött újságpapírral semlegesítheted a szagukat. Ha egy vékony pamutzokniba szódabikarbónát szórsz, és ezt elhelyezed a cipőkben, azzal is megszüntetheted a nem kívánatos lábszagot.

Ecet, citrom, szódabikarbóna, újságpapír, kávé és macskaalom

Ez a hatos fogat szinte mindenhol segíthet a kellemetlen szagok eltüntetésében. Használd őket logikusan!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...