2016.05.03. 10:49:53 9861 265

Szabadkártyát az olimpiára Sárosi Laurának a fair play nevében!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sárosi Laura tollaslabdázónk olyat tett a riói kvótáért vívott egyik meccsen, ami azt hiszem teljes mértékben kimerítette a fair play fogalmát. Egy magyar férfi már el is indította az online petíciót, aminek a célja, hogy Sárosit kijuttassa az olimpiára egy szabadkártyával a kezében. Sőt, a német szövetség is fair play-díjra jelölteti Sárosit, de lássuk, hogy miért. :)

Sárosi Laura | Fotó: - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sárosi Laura | Fotó:

A kontinensviadalon egy kiemelt német tollaslabdázó, Karin Schnaase ellenfele volt Laura, aki éppen 1-0-ra vezetett, amikor ellenfelének elszakadt a cipője. A német játékosnak nem volt tartaléka, míg Laurának volt, aki gyakorlatilag habozás nélkül felajánlotta versenyzőtársának a tartalék pár cipőjét, ami ráadásul még méretben is jó volt ellenfelének. A gesztus azért volt szép tőle, mivel verseny közben nem hagyhatják el a pályát a játékosok, így könnyedén legyőzhette volna a német Karin Schnaasét, akinek cipő nélkül nem sok esélye lett volna normális játékra. Laurának azonban meg sem fordult a fejében, hogy ilyen egyenlőtlen küzdelemben jusson ki az olimpiára, inkább odaadta a tartalék cipőjét.

Végül azonban elveszítette a meccset, így ellenfele riói szereplése már biztos. Most azonban Laura is lehetőséget kaphat, hogy kijusson az olimpiára, egy ún. szabadkártyával, amit három sportoló kaphat meg összesen. Május végén döntenek a kártyák sorsáról, de addig is támogathatjuk Laurát egy online petíció kitöltésével.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek kifejtette, hogy a szabadkártyák odaítélése nem kötődik feltétlenül a világranglista-helyezéshez, de nagyon bizakodik: "Nagy várakozással és nagy reményekkel várjuk ezt a döntést. Nyilván el fogjuk fogadni, de picit csalódott lennék, ha ezek után nem kapnánk meg a szabadkártyát. Őszintén mondom, nagyon megérdemelné Laura, aki nagyon sokat tett az egész sportág elfogadottságáért és szépségéért sportszerű gesztusával, amely maximálisan összhangban van az olimpiai eszmével."

Segítsünk neki mi is! A petíciót itt tekintheted meg, és jobb oldalon adhatod meg az adataidat a magyar lány támogatásához, majd osszátok meg cikkünket és a petíciót! Hajrá Sárosi Laura! :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...