2014.06.09. 16:00:01 4579 15

Strandon is díszben - vízálló sminkötletek a tökéletes összhatásért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túl vagyunk a nagy tavaszi diétánkon, izzadtunk a konditeremben vagy egyéb, alakformáló, zsírégető edzésen, hogy tökéletesen mutasson rajtunk a már májusban kiválasztott, alakunkhoz, szemszínünkhöz, hajhosszunkhoz legjobban passzoló fürdőruha. Nyert ügyünk lesz a strandon! Vagy kell még valami a tökélyhez? Azoknak, akik úgy gondolják, egy kis sminkkel fokozhatnák az összhatást, szolgálhatunk néhány tippel.

Make up - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Make up

Azért sokunkban bizony felmerül a kérdés, vajon tényleg a hibátlanra „kikent” arc az, amivel lehengerelhetjük a nagyérdeműt a „plázson”? Mindez nem is furcsa, hiszen évekig azt az infót kaptuk minden fórumon, hogy a kisminkelt arc káros lehet a tűző napon, hiszen a krémeknek, alapozóknak köszönhetően eltömődhetnek a pórusok, a bőr ezáltal nem tud verejtékezni. Habár a hozzáértők sem mindig ajánlják, szakemberek szerint most teljesen más készítmények vannak a piacon, mint 10 vagy 20 évvel ezelőtt. Ma már például megtalálható a boltok polcain egy speciális szemhéjfesték, mely felvitelkor hűsítő érzést biztosít.

Kezdjük az alapoknál

Vízálló alapozót viszonylag könnyű találni az üzletek polcain. Nem kifejezetten strandoláshoz, inkább az izzadásból származó „víz” miatt találták ki. Hosszabb ideig marad a bőrön, mint hagyományos társai. Tartalmaz például szilikont, melynek köszönhetően egyenletesen és tartósan kerül fel bőrünkre, nem szárítva azt, és a pórusokat sem tömíti el. Ha mégsem szeretnél alapozót használni, remek választás lehet egy csillámos napvédő is, mely kiemeli a bőr barnaságát.

Íves pillák

Vízálló szempillaspirálból szinte végtelen a választék, hiszen minden kisebb vagy nagyobb márka piacra dobott legalább egy ilyet. Használatkor figyeljünk, hogy két rétegben vigyük fel, és a két „kenés” között hagyjunk kb. 3-5 perc száradási időt.

Színek kavalkádja

Idén az a trend, hogy nincs trend. Vagyis minden divat. Natúrsminkben éppúgy végiglejthetsz a strandon, mint vörös rúzzsal az ajkadon. De jól mutat a szádon a szivárvány minden színe. A szemhéjadon pedig a neonzöld és a türkizkék az, amivel a leginkább megfelelsz a trendnek. Ha szerencséd van, a fent már írt hűsítő változatban is megkaphatod ezeket az árnyalatokat. Mindezt feldobhatod egy bronzos hatású pirosítóval, mely szintén tarol az idei nyáron.

Még fontosabb a tisztítás

A vízálló kenceficék lényege, hogy a víz ne oldja le őket, így az eltávolításuk is nehézkesebb kicsit. A hozzáértők olajos-vizes sminklemosót ajánlanak, de ha az nincs elérhető közelségben, a babaolaj is megteszi. Mindenképp mossuk le magunkról a napközbeni „ékünket”, különben csúnyán elbánhatunk bőrünkkel.

Forrás: Ritmus magazin június, II. évfolyam, 6. szám

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...